Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

DOĞAN: LİGE HAZIRIZ

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen bordo-mavili ekibin teknik patronu, transferlerle ilgili birşey konuşmak istemediğini belirterek, ‘’Çünkü biz lige hazırlanıyoruz. Transfer haberleri takımı olumsuz yönde etkiliyor. Yönetim bu konudaki tavrımı iyi biliyor. Kendileri ile bu konuda ben herşeyi konuştum. Onlar da çalışma içerisindeler. Takım lige hazır mı? tabi ki hazır. Ama bazı yan etkenler çocukların çok rahat olmasını engelliyor. O anlamda takım olarak, çalışma olarak lige hazırız’’ dedi.

Bundan sonra tamamen takımıyla ilgilenmek istediğini ifade eden Doğan, ‘’Bu hafta içinde çok yıpratıldık, çok insafsızca yalanlarla karşı karşıya kaldık. Mesela kuruluş yürüyüşüne takımı getirmediğim söylendi. Bize yönetim kurulu sadece ‘cuma günü baloda olacaksınız’ dedi. Biz de baloya geldik. Bazı köşe yazarları idman koyup takıma götürmediğimi söylediler. Ben takımın teknik direktörüyüm. Takımımla ilgili bize verilen programa uyduk’’ diye konuştu.

MEKTUP KONUSU

Ziya Doğan, basında yer alan ‘’mektup’’ haberiyle ilgili olarak ise ‘’Buna sadece gülüyorum. Yani çok komik, belki dünyanın hiçbir yerinde olmayacak birşey ile karşı karşıyayız’’ dedi.

Bu haberin dün tamamen kendisini meşgul ettiğini belirten Doğan, ‘’Hiç kimse ‘ifadelerin hiç aslı astarı var mı?’ diye sormadı. Evet mektup var. Ama bana binlerce mektup var. Olumlu var, olumsuz var ve mektup asla odaya atılmadı. Posta ile geldi. Bundan doğal birşey yok ve o mektubu yazan arkadaşla ben çok iyi bir dostum. Serzenişte bulunmuş. Üzüldüğünü, beni eleştirdiğini biliyorum. Yeri otele de çok yakın, gittim çayını içtim’’ diye konuştu.

‘’RAHATIM VE TAKIMIMA GÜVENİYORUM’’

Doğan, kendisinin rahat olduğunu ve takımına güvendiğini belirterek, şöyle devam etti: ‘’Trabzonspor ile ilgili bazı çevreler beni taraftar ile karşı karşıya getirmek istiyor. Ama inanın gece yarısı şehirde yemek de yerim tur da atarım. Trabzonspor taraftarlarından hiç sıkıntım olmadı. Bu açılışta abartılı anons sonunda küçük bir grubun yaptığını alıp, bizim protesto edilmemizi bekleyenler ‘Ziya Doğan protesto edildi’ diye işlemek istiyorlar. Basit şeylere tenezzül ediliyor.’’

FUTBOLCULARA ÖDEME YAPILDI

Trabzonspor’da futbolculara 3 milyon YTL civarında ödeme yapıldığı bildirildi. Kulüp Genel Saymanı Emin Kahraman, futbolculara 3 milyon YTL civarında ödeme yaptıklarını söyledi. Kahraman, sporcuların geçmişten kalan tüm alacaklarının ödendiğini belirterek, ‘’Futbolculara günü geçmiş bir borcumuz kalmamıştır’’ dedi.

09.08.2007


 

Anderlecht biletleri satışta

Fenerbahçe’nin, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda İstanbul’da Belçika’nın Anderlecht takımıyla yapacağı ilk maçın bilet fiyatları açıklandı.

Fenerbahçe Kulübü kongre üyeleri ve taraftar kart sahipleri için satışı başlayan biletlerin genel satışı 10 Ağustos Cuma gününden itibaren yapılacak.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 14 veya 15 Ağustos’ta yapılacak karşılaşmanın bilet fiyatları şöyle:

MAÇ 15 AĞUSTOS’TA

Öte yandan Fenerbahçe’nin, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde Anderlecht ile İstanbul’da yapacağı ilk maçın tarihi belli oldu. Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan açıklamaya göre, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki karşılaşma 15 Ağustos Çarşamba günü yapılacak.

BELÇİKALILAR STADI GEZDİ

Anderlecht kulübünün yetkilileri Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nı gezdi. Belçika ekibinin finans müdürü Rene Trullemans ve takım menajeri Garcia Cantera Jose, tribünleri, sahayı, soyunma odalarını ve otoparkları gezerek incelemelerde bulundu.

Fenerium alt D Blok: 350 YTL

Fenerium alt G-E Blok: 240 YTL

Fenerium alt B-F Blok: 200 YTL

Fenerium alt A-G Blok: 150 YTL

Fenerium üst: 100 YTL

Migros-Telsim kale arkaları: 45 YTL

HAZIRLIK MAÇINDA DAĞILDILAR!

Anderlecht, İspanya Birinci Lig takımlarından Murcia ile yaptığı hazırlık maçından 6-0 yenik ayrıldı. Karşılaşmaya tam kadro olarak çıkan Anderlecht’te, yeni transfer Çek futbolcu Jan Polak’ın performansı göz doldurdu.

26 yaşındaki orta saha futbolcusunun ortaya koyduğu futbol, Belçika basını tarafından beğeni kazanırken, De Man ve Bortgoor, Polak ile birlikte Anderlecht’in en iyileri olarak gösterildi.

09.08.2007


 

Yerlilerin sezonu

Turkcell Süper Lig’de 2007-2008 sezonunda 15 Türk, 3 de yabancı teknik adam görev yapacak. Kulüpler, teknik direktör konusunda tercihlerini yeni sezonda ağırlıklı olarak Türk teknik direktörlerden yana kullandı.

18 takımlı ligde yeni sezonda 15 Türk, 3 de yabancı teknik adam görev yapacak. Oysa bu rakam geçen sezon başında 9 Türk, 9 yabancıydı. Yeni sezonda Turkcell Süper Lig’de görev yapacak yabancı teknik adamlar, Fenerbahçe’yi geçen sezon şampiyonluğa taşıyan Brezilyalı Arthur Zico, 14 yıl sonra Galatasaray’a dönen Alman Karl Heinz Feldkamp ile Ankaragücü’nü çalıştıracak olan Alman Hans Peter Briegel.

49 yıllık geçmişi bulunan lig tarihinde şimdiye dek Türk hocalarla hiç şampiyonluğu bulunmayan Beşiktaş, geçtiğimiz 2 sezon Kayserispor’u çalıştıran, eski futbolcusu Ertuğrul Sağlam’ı takımın başına getirerek, bir ilki gerçekleştirmeye çalışacak.

09.08.2007


 

Ligde 7 'devşirme' var

Turkcell Süper Lig’de 2007-2008 sezonunda Türk vatandaşlığına geçen toplam 7 yabancı asıllı futbolcu forma giyecek.

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’nin Aurelio, Beşiktaş’ın da Nobre ile başlattığı ‘’devşirme futbolcu’’ akımı sonrasında, bu sezon öncesi rakam 7’ye yükseldi. Fenerbahçe, yeni sezon kadrosunda, sonradan Türk vatandaşlığına geçen 3 futbolcu bulundururken, Beşiktaş, Trabzonspor, Ankaragücü ve Konyaspor’un da kadrolarında birer yabancı asıllı futbolcu yer alıyor. Yerli oyuncu statüsünde forma giyecek bu futbolculardan 4’ü Brezilya, birer tanesi de Mısır, Kamerun ve KKTC-İngiliz asıllı.

09.08.2007


 

Hakan, rekoru kıracak mı?

Birinci Futbol Ligi'nde geride kalan 49 sezonda en fazla gol atan futbolcu Tanju Çolak oldu. Tanju'yu, 238 golle Hakan Şükür, 219 golle Hami Mandıralı, 217 golle Metin Oktay, 200 golle de Aykut Kocaman izliyor.

Birinci Futbol Ligi'nde 100 gol barajını, geride kalan 49 sezonda yalnızca 30 futbolcu geçebildi. Hakan Şükür, lig tarihinde en çok gol atan futbolcu unvanını yakalama şansı olan en yakın aday olarak gözüküyor. Kariyeri boyunca ligde toplam 238 gol atan deneyimli futbolcu, faal futbolcular arasında, 240 gollü Tanju Çolak'ın rekoruna ulaşmaya en yakın aday. Hakan, yeni sezonda 3 gol daha atması durumunda bu rekoru eline geçirecek.

09.08.2007


 

Şampiyonluk kaskı Erdoğan’a

AKP MKYK toplantısı öncesinde Dünya Supersport Motosiklet Şampiyonası’nda şampiyonluğa ulaşann Kenan Sofuoğlu, Başbakan Erdoğan’a Dünya Şampiyonluğunu elde ettiği yarışmada kullandığı kaskı hediye etti.

Başbakan Erdoğan da ‘’Bize, ilk dünya şampiyonluğunu ülkemize kazandırdığı için çalışma arkadaşlarım, MKYK ve milletim adına Kenan’ı tebrik ediyorum. Kenan, formula pistinde daha önce bir gösteri yapmıştı. Kendisine bu tür başarıları istediğimizi söylemiştik. Ama kendisi çok daha kısa sürede bize böyle bir başarıyı getirdi. Daha 3 tur varken İngiltere’de işi bitirdi. Kendisini tebrik ediyorum’’ dedi.

09.08.2007


 

12 Dev Adam çalışıyor

Avrupa Şampiyonası finalleri için hazırlıklarını İstanbul’da sürdüren (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, çalışmalarını devam ediyor.

Günü çift antrenmanla geçirecek milliler, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda antrenör Bogdan Tanjevic yönetiminde, ilk 15 dakikalık bölümü basın mensuplarına açık tutulan antrenmanda milliler, 2’şerli gruplar halinde ısınmanın ardından, 5’erli takımlar oluşturarak hücum organizasyonları üzerinde durdu.

İzinli olan Mehmet Okur sabah çalışmasına katılmadı.

09.08.2007


 

Avrupa'da başkentsiz lig yok

Avrupa futbolunda öne çıkan İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İskoçya ve Yunanistan’da, Birinci Futbol Ligleri’nin tümünde başkent takımları temsil ediliyor.

16 takımın mücadele ettiği Yunanistan Birinci Futbol Ligi’nde, Atina’nın 7 takımı neredeyse ligin yarısını oluşturuyor. Komşunun başkentini, İngiltere 5, Türkiye 4, İspanya ve Portekiz 3’er, İtalya, Belçika ve İskoçya 2’şer, Fransa, Almanya ve Hollanda ise 1’er takımla izliyor.

Arsenal, Fulham, Chelsea, Tottenham ve West Ham United, Londra’nın, Real Madrid, Atletico Madrid ve Getafe, Madrid’in, Sporting Lizbon, Benfica ve Belenenses, Lizbon’un, Roma ve Lazio, Roma’nın, Anderlecht ve Brussels, Brüksel’in, Celtic ve G. Rangers, Glasgow’un, Paris Saint Germain, Paris’in, Herhta Berlin, Berlin’in, Ajax ise başkent Amsterdam’ın ligdeki temsilcileri olarak dikkat çekiyor. Turkcell Süper Lig’de ise Ankara 4 takımla temsil ediliyor. G. Birliği, Ankaraspor, A. Gücü ve bu sezon lige yükselen G. Birliği OFTAŞ.

09.08.2007


 

Kramponları 4 bin avro!

İspanya La Liga takımlarından Barcelona’nın süper bücürü Lionel Messi’nin Maradona’ya benzer gol attığı Getafe maçında giydiği kramponları 4 bin avroya alıcı buldu.

Geçen sezon Nisan ayında Nou Camp’da oynanan Getafe maçında topu orta sahadan alarak bir bir rakiplerini geçen Messi, Arjantin Milli Takımı’nın efsanevi oyuncusu Diego Maradona’nın 1986 Dünya Kupası’nda İngiltere’ye attığına benzer bir gol atmıştı. Messi’nin Getafe maçında giydiği ayakkabılar, Çin’in başkenti Pekin’de bir açık artırmada satışa çıkarılırken, ünlü futbolcunun imzaladığı kramponlara 4 bin Avro ödendi.

Barcelona'nın sezon öncesi Asya turu kapsamında Pekin'de bulunması sebebiyle yapılan açık artırmada, ayrıca bu yılın en büyük transferlerinden biri olarak gösterilen Fransız golcü Thierry Henrry'nin basın mensuplarına tanıtıldığı anda giydiği forma da satışa sunuldu.

09.08.2007


 

Beşiktaş'a yeni sponsor

Beşiktaş Kulübü, 32 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’yle, tüm amatör ve profesyonel sporcularının, teknik kadrolarının ağız ve diş sağlığı için sponsorluk anlaşması yaptı.

Kulübün resmi internet sitesinden duyurulan açıklamada, kulüp ile 32 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi arasında 2007-2008 ve 2008-2009 sezonları için sponsorluk anlaşması yapıldığı belirtildi.

09.08.2007


 

Yıldız Millîler, filede tarih yazdı

Yıldız Kız Voleybol Milli Takımı, Meksika’da yapılan 10. Dünya Yıldız Kızlar Voleybol Şampiyonası yarı final eleme grubundaki son maçında Dominik Cumhuriyeti’ni 3-0 yenerek, Türk voleybol tarihinde bir ilke imza attı ve yarı finale yükseldi.

Millîler, yarı finalde Rusya ile karşılaşacak. Yarı finalin diğer maçında ise Sırbistan-Çin Halk Cumhuriyeti karşılaşması oynanacak.

09.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri