Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Vergi reformu çalışmaları başladı

Hükümet yeni dönemde önemli vergi reformlarına imza atacak. Gelir Vergisi Yasası sil baştan yeniden yazılacak. Hükümetin vergi indiriminde önceliği istihdam üzerindeki yükler olacak. Kısa vadede, ÖTV ve diğer vergi türlerinde indirim beklenmiyor.

Ntv’nin haberine göre, Maliye Bakanlığı yeni dönemde öncelikle gelir vergisi reformunu hayata geçirecek. Yıl sonuna kadar tasarının hazırlanıp, tarafların görüşüne sunulması bekleniyor. Gelir vergisi dilimlerinde oranı aşağı çekme konusunun tartışılacağı ancak bütçeye getireceği yük sebebiyle kısa vadede uygulama imkânının zor olduğu belirtiliyor.

2008 yılı başında düzenlemenin Meclis gündemine gelerek yasalaşma süreci başlatılacak. Düzenlemede özellikle bütün kesimlerin haklarının dengeli bir şekilde gözetileceğinin altı çiziliyor. Önümüzdeki yıl başında yine turizmde KDV’nin yüzde 18’den 8’e indirilmesi planlanıyor. Hükümet daha önce açıklanan bu indirimin dışında harcama kalemlerinde yapılacak bütün tasarrufları istihdamda işveren üzerindeki SSK prim yükünü azaltmada kullanacak.

ÖTV ve diğer vergi türlerinde ise kısa vadede indirim beklenmiyor. Bu yöndeki indirimlerin harcamalarda daha fazla kesintiye sebep olacağı ve özellikle yatırımların durma noktasına gelebileceği tehlikesine dikkat çekiliyor.

Öte yandan Eylül ayında gelecek IMF heyeti ile bütçenin harcama ve gelir kalemlerindeki gerçekleşmelere bakılarak, ek tedbir ihtiyacının masaya yatırılacağı belirtiliyor. Öncesinde de Hazine, Maliye ve Devlet Planlama Teşkilâtı bir araya gelerek rakamlar üzerinde çalışacak. Ancak alınabilecek tedbirlerin cari harcamalarda biraz daha tasarruf ve yatırım ödeneğini aşan kurumlara yönelik düzenlemeden oluşabileceği vurgulanıyor.

/ ANKARA

10.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Piyasanın sıkıntıları devam ediyor

  Vergi reformu çalışmaları başladı

  6 aylık cari açık 19.6 milyar dolar

  Bakliyat fiyatlarına kuraklık zammı

  TOKİ, gelir sınırını 1090’a yükseltti

  Piyasalarda yine mortgage endişesi

  ÖYK satışları onayladı

  Şırnak’ın ilk fabrikası açıldı

  Erzurum'daki İlânlar süpermarketleri kızdırdı

  Araç muayene istasyonları devredilecek


 Son Dakika Haberleri