Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bakliyat fiyatlarına kuraklık zammı

Kış aylarında ve yaklaşan Ramazanda sofraları süsleyecek nohut, kuru fasulye, mercimek ve pirinç gibi ürünlerde kuraklık yüzünden rekolte kayıplarının yaşanacağı, bu durumun, Ramazan ayının da etkisiyle fiyatların artmasına neden olacağı belirtildi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ile bazı il ve ilçelerin ziraat odalarından aldığı bilgilere göre, fasulye, nohut, pirinç ve mercimekte kuraklığa bağlı olarak rekolte kayıpları bekleniyor. Türkiye’de yılda yaklaşık 250 bin ton kuru fasulye, 600 bin tonun üzerinde nohut, 550 bin tondan fazla mercimek ve yaklaşık 400 bin ton pirinç üretimi yapılıyor.

TZOB’a göre nohutta, bazı bölgelerde yüzde 50’leri geçen rekolte kaybı ülke genelinde yüzde 17.6, mercimekte ise bazı bölgelerde çok olmakla birlikte ülke genelinde yüzde 4.6 rekolte kaybı bekleniyor.

Bakliyatta, rekolte düşüklüğü ve yaklaşan Ramazan ayının etkisiyle fiyatların kıpırdamaya başladığını belirten Konya ve Karaman’da bakliyat ticareti yapan bazı firmaların yetkilileri, ‘’Fiyatlar yükselmeye başladı. Özellikle fasulye, nohut ve mercimekte önemli artışlar olacak. Mercimekte borsa satışlarında bile Haziran ayına göre yüzde 40’ın üzerinde artışlar oluyor. Bu artışların Ramazan ayı ve sonrasında tüketiciye yüzde 10-25 arasında yansıması bekleniyor’’ dedi.

/ KONYA

10.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Piyasanın sıkıntıları devam ediyor

  Vergi reformu çalışmaları başladı

  6 aylık cari açık 19.6 milyar dolar

  Bakliyat fiyatlarına kuraklık zammı

  TOKİ, gelir sınırını 1090’a yükseltti

  Piyasalarda yine mortgage endişesi

  ÖYK satışları onayladı

  Şırnak’ın ilk fabrikası açıldı

  Erzurum'daki İlânlar süpermarketleri kızdırdı

  Araç muayene istasyonları devredilecek


 Son Dakika Haberleri