Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin’de yine iç çatışma

Gazze Şeridi’nin kontrolünü Haziran ayında tamamen ele geçiren Hamas güçleri, bölgede El Fetih üyesi ve yandaşı 20 kişiyi yakaladı. Çıkan çatışmalarda da yaklaşık 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin topraklarında Abbas

üzerindeki baskılar artıyor

El Fetih ve Hamas sözcüleri, bölgenin kuzeyindeki Beyh Hanun şehrinde üst düzey 4 El Fetih üyesinin gözaltına alındığını söylediler.

Hamas sözcüsü, 4 El Fetih liderinin konumları sebebiyle değil, kamu güvenliğini ihlâl ettikleri için gözaltına alındıklarını ve sorgulandıklarını ifade etti.

Beyt Hanun halkı da Hamas güçlerinin, gözaltıları protesto eden çoğunluğu kadın olan El Fetihlilerin yakınlarını dağıtmak için havaya ateş açtığını kaydetti. Bölgeden gelen haberlere göre, televizyonda da bölge yakınındaki düğün törenlerine baskın düzenleyen Hamaslıların, bölgedekilerin kendilerine taş atmaları üzerine havaya ateş açmalarının görüntüleri yayınlandı. Çıkan çatışmada biri silâhla vurularak yaklaşık 20 kişi yaralandı. Bu arada, bir El Fetih kaynağı, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’ta da 16 yandaşlarının Hamas güçleri tarafından gözaltına alındığını söyledi. Bu gözaltılarla ilgili ise Hamas tarafından bir açıklama yapılmadı. Hamas’ın haziran ayında, El Fetih ile haftalar süren çatışmaların ardından Gazze Şeridi’nin kontrolünü tamamen ele geçirmesinden sonra Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Hamas liderliğindeki ulusal birlik hükümetini feshetmiş ve Batı Şeria’da Başbakan Selam Feyyad liderliğindeki hükümeti atamıştı.

/ GAZZE

12.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Maliki sözünü tutamaz”

  Filistin’de yine iç çatışma

  Saakaşvili: “Rusya ile savaşmak niyetinde değiliz”

  Abdulkelam gitti, Ensari geldi

  ‘Darbeyle gelen bir Atatürk’


 Son Dakika Haberleri