Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Abdulkelam gitti, Ensari geldi

Hindistan Milli Azınlıklar Komisyonu Başkanı ve eski Büyükelçi Muhammed Hamid Ensari Cumhurbaşkanı Yardımcılığına seçildi.

Hükümetteki Kongre Partisi’nin aday gösterdiği Ansari, Hindistan Parlamentosu’ndaki 762 milletvekilinden 455’inin oyunu alarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı oldu. Muhalefet partisinin adayı Najma Heptulla ise 222 oy alabildi. Bir diğer aday Rasheed Masood ise 75 oyda kaldı. Yeni Cumhurbaşkanı’nı geçen hafta seçen Hindistan’da devletin üst düzey makamlarının azınlıklar arasında hassasiyetle bölüştürülmesine dikkat ediliyor. Eski Cumhurbaşkanı Abdül Kelam’ın görev süresinin dolmasından sonra bayan Pratibha Patil Kongre Partisi tarafından Cumhurbaşkanı seçilmişti. Kongre Partisi Başkanı Sonia Gandhi Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı makamına ise bir Müslüman adayı göstereceklerini dile getirmiş ve 70 yaşındaki Ansari’yi aday göstermişti. Muhalefet partileri de buna destek vererek, kendi aralarında Müslüman adaylar çıkarmışlardı.

Hindistan kanunlarına göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı aynı zamanda Parlamento’da Lordlar Kamarası’na başkanlık ediyor. Hindistan’ın Birleşik Arap Emirlikleri, Afganistan, Suudi Arabistan, İran ve Avustralya Büyükelçiliği görevlerini yapmış olan Ansari, BM’de Daimi Temsilci görevini de yürütüyor. Başarılı kariyerinden dolayı muhalefet tarafından da kabul gören Ansari, Parlamento’nun bu ay sonu oturumlarından görevini Bhairon Singh Shekawat’tan devir alacak.

/ YENİDELHİ

12.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Maliki sözünü tutamaz”

  Filistin’de yine iç çatışma

  Saakaşvili: “Rusya ile savaşmak niyetinde değiliz”

  Abdulkelam gitti, Ensari geldi

  ‘Darbeyle gelen bir Atatürk’


 Son Dakika Haberleri