Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Saakaşvili: “Rusya ile savaşmak niyetinde değiliz”

Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, ülkesinin Rusya ile savaşmak gibi bir emelin peşinde olmadığını söyledi.

Saakaşvili, “Bizim muhalefet bana niye Gürcistan hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçaklarını düşürmediğimiz diyor. Bunu çok açıkça ifade ediyorum, bizim Rusya ile savaşmak gibi bir niyetimiz yok.” dedi. Saakaşvili, Gürcistan’ın başlıca hedefinin gelişerek dünya refah seviyesini yakalamak olduğunu kaydetti.

Gürcistan Devlet Başkan Saakaşvili, iktidara geldikten bu yana Rusya’ya güvenlik konularında her zaman işbirliği teklif ettiğini söyledi. Saakaşvili, “Ben Rusya ile cepheleşmek niyetinde değilim. Ben işbirliği yapmayı ve problemleri ortak bir zeminde çözmeyi teklif ediyorum.” açıklamasını yaptı. Saakaşvili, ayrıca Gürcistan’ın sınırlarını korumak ve güçlendirmek için en modern teknoloji ve yeni savaş uçakları alacağını açıkladı. Gürcü lider, “Bizim elimizde kendimizi korumak için her çeşit imkân var, ama biz sorunların asker ile değil, diyalogla çözülmesini istiyoruz. “ ifadesini kullandı. Gürcistan İçişleri Bakanlığı 6 Temmuz’da Rus savaş uçaklarının Gürcistan topraklarına bomba attığını iddia etmişti. Başşehir Tiflis yakınlarındaki Tsitelubani köyü yakılarına düşen bomba infilak etmemişti.

Rusya Hava Kuvvetleri Komutanlığı olayı yalanlayarak, Rus uçaklarının Gürcistan hava sahasını ihlâl etmediğini açıklamıştı.

/ TİFLİS

12.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Maliki sözünü tutamaz”

  Filistin’de yine iç çatışma

  Saakaşvili: “Rusya ile savaşmak niyetinde değiliz”

  Abdulkelam gitti, Ensari geldi

  ‘Darbeyle gelen bir Atatürk’


 Son Dakika Haberleri