Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Suyu ‘damla damla’ kullanın

Yaşanan su sıkıntısını aşmada, tarım arazilerinde kullanılacak damla sulama tekniğinin, yüzde 50 su tasarrufu, verimde ise 2 kat artış sağladığı bildirildi. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Taner Alagöz, son günlerde su kaynaklarında yaşanan sıkıntının başta çiftçiler olmak üzere, herkese büyük sorumluluklar yüklediğini söyledi.

Yanlış kullanım sebebiyle özellikle tarım arazilerinin sulanması sırasında büyük su kayıpları yaşandığına dikkati çeken Alagöz, ‘’Salma ve yağmurlama sisteminde suyun büyük bölümü buharlaşarak yok oluyor’’ dedi.

Alagöz, damla sulama tekniği ile mevcut kısıtlı kaynakların en verimli ve doğru şekilde kullanılacağını belirterek, şöyle konuştu: ‘’Damla sulamanın ilk yatırım masrafı fazla olmasına rağmen, uzun ömrü, su tasarrufu sağlaması ve bitkinin suyu alımı kolaylaştırması yönünden diğer yöntemlere göre daha avantajlıdır. Saatte 4 litre suyun verildiği sistemle, yüzde 50 su tasarrufu sağlanırken, verimde ise 2 kata varan artış elde edilir.’’

/ ADANA

12.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Suyu ‘damla damla’ kullanın

  Sulama kuyusundan sıcak su çıktı

  Süte kuraklık zammı

  Maden sahasına kamulaştırma

  İran’la elektrikte de işbirliği yapılacak

  Kuru sebzelere gurbetçi ilgisi

  İGDAŞ devler liginde

  Datron şimdi daha hızlı

  Sivrice’ye 15 milyon avroluk yatırım

  Elektrikte kamu ortaklığı fonu kaldırıldı

  Balıkçılık politikamız yok


 Son Dakika Haberleri