Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Balıkçılık politikamız yok

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali İşmen, ‘’Türkiye’nin Avrupa Birliğine (AB) uyum sürecinde, balıkçılık sektörüyle ilgili politikası bulunmuyor’’ dedi.

Prof. Dr. İşmen, Türk balıkçılık sektörünün, AB katılım öncesi yasal uyum çerçevesinde değişim sürecinden geçtiğini belirterek, AB’de balıkçılığın, ‘’Ortak Balıkçılık Politikası’’ ile düzenlendiğini söyledi. Bu politikanın, balıkçılık kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir işletimi amacını taşıdığını anlatan Prof.Dr. İşmen, ‘’AB Balıkçılık Mevzuatı’na uyumla ilgili 2003 yılında açıklanan Katılım Ortaklığı Belgesi’nde (KOB) kısa ve orta vadede yapılması gereken öneriler yer aldı’’ dedi.

Prof. Dr. İşmen, KOB’da ‘’balıkçılık idaresinin kurumsal kapasitesinin yeniden organize edilmesi ve artırılması, balıkçılık işletiminin, kontrol, pazarlama ve yapısal uyumun geliştirilmesi, bilgisayar destekli balıkçılık, gemi kayıt ve istatistiki bilgi sisteminin geliştirilmesi ve uygulanması’’ gibi konuların yer aldığını belirtti.

/ ÇANAKKALE

12.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Suyu ‘damla damla’ kullanın

  Sulama kuyusundan sıcak su çıktı

  Süte kuraklık zammı

  Maden sahasına kamulaştırma

  İran’la elektrikte de işbirliği yapılacak

  Kuru sebzelere gurbetçi ilgisi

  İGDAŞ devler liginde

  Datron şimdi daha hızlı

  Sivrice’ye 15 milyon avroluk yatırım

  Elektrikte kamu ortaklığı fonu kaldırıldı

  Balıkçılık politikamız yok


 Son Dakika Haberleri