Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Devrim muhafızları terör listesinde

ABD Başkanı George W. Bush yönetiminin, İran Devrim Muhafızları’nı “küresel terör örgütü” olarak ilan etmeye karar verdiğibildirildi. The Washington Post gazetesinin haberine göre, ABD ile İran arasındaki gerginliği daha da artıracağına kesin gözüyle bakılan bu karara gerekçe olarak ‘’Devrim Muhafızları’nın, Irak ve Afganistan’da yıkıcı faaliyette bulunduğu ve Orta Doğu’daki terör örgütlerini desteklediği’’ görüşü gösterildi.

ABD yönetiminin, bu kararla, İran Devrim Muhafızları’nın mal varlığına ve mali faaliyetine karşı önlem alınmasını kolaylaştırmayı hedeflediği kaydedildi. Bu gelişmeyle birlikte ilk defa ABD, bir ülkenin resmi bir milis kuruluşunu terörist örgüt ilan etmiş olacak.

The Washington Post, ABD’nin gelecek ay New York’ta yapılacak BM’nin yıllık olağan toplantıları sırasında İran üzerindeki diplomatik baskıyı artırmayı planladığına işaret ederek, Devrim Muhafızları’nın terör örgütü ilan edilmesi kararının, resmen bu toplantılar öncesinde duyurulmasının beklendiğini yazdı.

Gazete, İran’daki İslami devrimi korumakla görevli Devrim Muhafızları’nın, kendi kara, hava ve deniz kuvvetlerinin bulunduğunu belirterek bu özelliğiyle İran ordusuna rakip bir konumda olduğuna dikkati çekti. İran Devrim Muhafızları’nın yaklaşık 125 bin mensubu bulunuyor. ABD, İran’ı nükleer silah geliştirmeye çalışmak, terörü desteklemek ve Orta Doğu’da barış çabalarını sabote etmekle suçlarken, Tahran bunları reddediyor.

/ WASHINGTON

16.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Devrim muhafızları terör listesinde

  Kaide Yezidilere saldırdı

  Afganistan’da 3 Alman askeri öldürüldü

  Kosova’da Osmanlı türbesine saldırı

  Nasrallah İsrail’i uyardı

  ABD’den Hrisostomos konusunda Türkiye’ye destek

  Netanyahu Likud liderliğini garantiledi

  Barak: Ne biz, ne de Suriye savaş istiyor

  Çin malı oyuncaklar toplatılıyor

  Newsweek, Facebook’u kapak yaptı

  ABD’lilerin en büyük düşmanı trafik


 Son Dakika Haberleri