Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Nasrallah İsrail’i uyardı

Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah, İsrail ile Lübnan arasındaki savaşın sona ermesinin birinci yıl dönümünde İsrail’e seslenerek, ‘’Lübnan’a yeni bir savaş size pahalıya mal olur’’ tehdidinde bulundu.

Başkent Beyrut’un Şii mahallesinde düzenlenen toplantıda, alana yerleştirilen dev ekrandan yandaşlarına seslenen Nasrallah, bir saat kadar süren konuşmasında, ‘’Siyonistler, Lübnan’a saldırmayı düşünüyorsanız, bölgenin kaderini ve savaşın akışını değiştirecek bir sürpriz yaparım. Lübnan’a yeni bir savaş, size pahalıya mal olur. Tıpkı Ağustos 2006’da kazandığımız gibi, burada, Lübnan’da bir direniş, bir ordu ile aşağılanmayı reddeden ve bir tek Allah’tan korkan bir halk var’’ ifadesini kullandı. Konuşmasında ABD’yi Lübnan’daki siyasi krize çözüm bulunmasına karşı çıkmakla da suçlayan Nasrallah, ‘’ABD, gece gündüz bir ulusal birlik hükümeti kurulmasını engellemeye çalışıyor’’ dedi ve geçen kasımdan beri ülkenin içinde bulunduğu krizden çıkılması için Hizbullah’ın her türlü çözümü desteklediğini söyledi.

Parlamento Başkanı Nebih Berri’nin çözüm bulunması için yeni çabalarına işaret eden Nasrallah, Hizbullah’ın çözümle sonuçlanacak her türlü çaba ve girişime destek verdiğini yineledi ve ‘’Lübnan’da iki eğilim var.

Biri ulusal uzlaşma ve krizin çözümünden, diğeri ise çatışma ve diğer tarafı ortadan kaldırmaktan yana. Amerikan destekli bu ikinci eğilim ulusal birliğin bir ihanet olduğunu düşünüyor’’ ifadesini kullandı. Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah, konuşmasının ilk bölümünde ‘’Bugün ilahi zaferin birinci yıl dönümü’’ ifadesini kullanmış ve ‘’İsrail’e ve ABD’ye karşı bizim saflarımızda olan herkese teşekkür ederim’’ demişti.

/ BEYRUT

16.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Devrim muhafızları terör listesinde

  Kaide Yezidilere saldırdı

  Afganistan’da 3 Alman askeri öldürüldü

  Kosova’da Osmanlı türbesine saldırı

  Nasrallah İsrail’i uyardı

  ABD’den Hrisostomos konusunda Türkiye’ye destek

  Netanyahu Likud liderliğini garantiledi

  Barak: Ne biz, ne de Suriye savaş istiyor

  Çin malı oyuncaklar toplatılıyor

  Newsweek, Facebook’u kapak yaptı

  ABD’lilerin en büyük düşmanı trafik


 Son Dakika Haberleri