Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kaide Yezidilere saldırdı

Irak’ın kuzeyinde dün gece 4 bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 200’ün üzerine çıktı. Saldırıların düzenlendiği Ninova vilayetinin Sincar kenti Belediye Başkanı Dahil Kasım Hasun, AFP’ye yaptığı açıklamada, saldırılarda 200’den fazla kişinin öldüğünü, 200’den fazla kişinin yaralandığını söyledi.

Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ettiklerini belirten Hasun, çok sayıda kişinin hala enkaz altında bulunduğunu kaydetti. Amerikan ordusu ise bölgede 5 kamyonla saldırı düzenlendiği ve ölü sayısının 60 olduğu yolunda açıklamalarda bulundu.

Iraklı yerel ve askeri yetkililere göre, saldırılar Yezidilerin çoğunlukta olduğu El Kahtaniye ve El Adnaniye’de düzenlendi. Saldırıları el Kaide’nin düzenlediğine inanılıyor.

Beyaz Saray saldırıyı kınadı

Bu arada, Beyaz Saray, Irak’ın kuzeyinde, Yezidilerin yaşadığı Kahtaniye kentinde önceki gece düzenlenen ve 175 kişinin öldüğü saldırıları kınadı. Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino, yaptığı açıklamada, ‘’Masum sivilleri hedef alan bu barbarca saldırıları kınıyoruz’’ dedi. Irak’ta aşırılık yanlılarının, ülkenin istikrarlı ve emin bir hale gelmesini engellemek için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Perino, ‘’Irak’ı istikrarlı bir hale getirmek ve bu iğrenç, acımasız katillere karşı koymak için Irak hükümeti ve Irak güçleriyle birlikte hareket etmeyi sürdüreceğiz’’ dedi. Sözcü, ABD hükümetinin, saldırının kurbanlarına başsağlığı dilediğini de ifade etti.

/ BAĞDAT

16.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Devrim muhafızları terör listesinde

  Kaide Yezidilere saldırdı

  Afganistan’da 3 Alman askeri öldürüldü

  Kosova’da Osmanlı türbesine saldırı

  Nasrallah İsrail’i uyardı

  ABD’den Hrisostomos konusunda Türkiye’ye destek

  Netanyahu Likud liderliğini garantiledi

  Barak: Ne biz, ne de Suriye savaş istiyor

  Çin malı oyuncaklar toplatılıyor

  Newsweek, Facebook’u kapak yaptı

  ABD’lilerin en büyük düşmanı trafik


 Son Dakika Haberleri