Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Pasdaran: Ortadoğu’nun en büyüğü biziz

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Yahya Rahim Safavi, ABD’nin ‘’küresel terör örgütleri’’ listesine alacağı ifade edilen Devrim Muhafızlarının, “Orta Doğu’nun en büyük askerî savunma gücü’’ olduğunu söyledi.

İran devlet televizyonunun haberine göre, Tuğgeneral Safavi, bugün kutlanacak Devrim Muhafızları (Pasdar) Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Devrim Muhafızlarının teknolojik açıdan çok ilerî silâhlara ve savunma teçhizatına sahip olduğunu ifade etti ve ‘’İran Devrim Muhafızları, Orta Doğu’nun en büyük askerî savunma gücüdür. Kendi ülkemizi ve milli çıkarlarımızı korumaya da hazır bir güçtür’’ dedi.

“ABD’nin Irak ve Afganistan’ı işgalinden sonra askerî strateji ve doktrinlerini değiştirdiklerini’’ söyleyen Safavi, şöyle devam etti:

‘’Bölge dışı güçlere karşı da Devrim Muhafızlarını hazırladık. Şu anda Devrim Muhafızları çok gelişmiş balistik füzelere, 2 bin kilometre menzilli ve güdümlü füzelere sahip. Karadan havaya atılan TOR M-1 füzelerimiz var. Basra Körfezi ve Umman Denizi’nin bütün bölgelerini kontrol altına almak için de kıyıdan denize atılan füzelere sahibiz. Şu anda elimizde binlerce hızlı bot var. Bu, bizim için de, Basra Körfezi’ni korumak için de çok büyük bir savunma silahıdır.’’

Safavi, ABD’nin 3 savaş gemisinin bulunduğu Basra Körfezi’ndeki bütün gemilerin İran füzelerinin kontrolü altında olduğunu da söyledi.

The Washington Post gazetesi, ABD’nin İran Devrim Muhafızlarını ‘’küresel terör örgütü’’ ilan etmeyi düşündüğünü yazmış, İran Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, söz konusu girişimin kendileri açısından ‘’bir değeri olmadığını’’ söylemişti.

İran’da klasik ordunun dışında, asıl görevleri rejimi korumak olan Devrim Muhafızlarının oluşturduğu ikinci bir ordu bulunuyor. Her iki askeri gücün başkomutanlığını İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney yapıyor.

/ TAHRAN

17.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Pasdaran: Ortadoğu’nun en büyüğü biziz

  Irak’ta Yezidi katliâmı

  Peru 7.9 ile sarsıldı

  Rumsfeld’in kayıp mektubu bulundu

  Amerikan ordusu Kızıl Ordu’ya benzedi

  ABD-İsrail arasında devasa anlaşma

  Putin’den ‘çok kutuplu dünya’ çağrısı

  Çin’de bir aile, bebeklerine ‘@’ ismini vermek istiyor


 Son Dakika Haberleri