Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rumsfeld’in kayıp mektubu bulundu

ABD’nin eski Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’in, varlığı nisan ayına kadar yalanlanan istifa mektubu basının eline geçerken, eski bakanın Başkan George W. Bush’a gönderdiği istifasında ‘’Irak’’ ve ‘’savaş’’ sözcüklerine hiç yer vermediği ortaya çıktı. Mektup, Amerikan Associated Press (AP) ajansının ısrarlı talepleri sonucu, ABD’nin bilgi özgürlüğü yasası çerçevesinde açıklandı.

AP’nin haberine göre Rumsfeld, dört paragraflık ve toplam 148 kelimelik mektubunda, Bush döneminde 6 yıla yakın savunma bakanlığı yapmaktan büyük gurur duyduğunu genişçe anlatmasının ardından son paragrafta, ‘’hizmetime son vermenin zamanı geldi’’ ifadelerini kullandı.

Ancak Rumsfeld istifasında, Irak ve Afganistan savaşlarının rol oynayıp oynamadığına ilişkin hiçbir atıfta bulunmazken, sadece ‘’tarihimizin kritik bir döneminde’’ gibi genel ifadeler kullandı.

AP ajansı, mektubun, ABD’de muhalefetteki Demokrat Parti’nin zafer kazandığı 7 Kasım 2006 Kongre ara seçimlerinden bir gün önce Beyaz Saray’a gönderildiğini belirtti. Bush da Rumsfeld’in istifasını 8 Kasım’da duyurmuştu. Ardından da Rumsfeld’in yerine Robert Gates savunma bakanı olmuştu.

AP, mektubun varlığının neden Pentagon tarafından uzun süre yalanlandığının ve neden bu hafta ortaya çıktığının açıklık kazanmadığını yazdı.

/ WASHINGTON

17.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Pasdaran: Ortadoğu’nun en büyüğü biziz

  Irak’ta Yezidi katliâmı

  Peru 7.9 ile sarsıldı

  Rumsfeld’in kayıp mektubu bulundu

  Amerikan ordusu Kızıl Ordu’ya benzedi

  ABD-İsrail arasında devasa anlaşma

  Putin’den ‘çok kutuplu dünya’ çağrısı

  Çin’de bir aile, bebeklerine ‘@’ ismini vermek istiyor


 Son Dakika Haberleri