Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Dünyada 42 yıllık petrol kaldı

Dünyanın kesinleşmiş petrol rezerv cari üretim düzeyini 42 yıl daha sürdürebilecek düzeyde bulunuyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun hazırladığı rapora göre, 2005 yılı sonunda dünyanın kesinleşmiş petrol rezervi 1,293 milyar varil olarak belirlendi.

Rezervlerin yüzde 62’si Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerinde toplanıyor. Tüm rezervlerin yüzde 20’si ile Suudi Arabistan dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip ülkesi konumunda bulunuyor. En büyük rezerve sahip 20 ülkenin 7’si de Kuzey Afrika bölgesinde yer alıyor. Dünyada kesinleşmiş petrol rezervi üretim düzeyini 42 yıl daha sürdürebilecek düzeyde bulunurken, Kanada rezervleri en az işlenmiş ülke olarak mevcut üretimini 200 yıl daha sürdürebilecek rezervlere sahip.

DÜNYA ORTADOĞU’YA BAĞLI

2005 yılında gerçekleşen günlük ortalama 83,6 milyon varillik petrol üretiminin 35,5 milyon varili ve 2006 yılında gerçekleşen günlük ortama 84,5 milyon varillik petrol üretiminin 35,2 milyon varili Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ülkeleri tarafından yapılıyor. Dolayısıyla dünya petrol üretiminin yüzde 40’ından fazlası OPEC ülkeleri tarafından sağlanıyor.

OPEC ülkelerini yüzde 10,8 ile Suudi Arabistan, yüzde 4,7 ile İran, yüzde 3 ile Venezuela, yüzde 2,8 ile Nijerya takip ediyor.

ABD tek başına günlük 20,6 milyon varil ile en büyük petrol tüketicisi ülke konumunda bulunuyor.

/ ANAKARA

19.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kalitesiz oyuncaklar zehir saçıyor

  Dünyada 42 yıllık petrol kaldı

  Hayvan varlığımız azalıyor

  Sulama suyunun yüzde 40’ı buharlaşıyor

  Su tasarrufu için alaturka tuvalet

  Bolu’ya modern et kesim tesisi

  Kurşunsuz benzin ve motorine 6 kuruş zam

  Güneydoğu’da kapanan şirket azaldı

  Şirketler atık borsasıyla kazançlı


 Son Dakika Haberleri