Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Hayvan varlığımız azalıyor

Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından hazırlanan bir rapora göre koyun ve sığır varlığı açısından dünyada ön sıralarda yer alan Türkiye’de, hayvan varlığı her geçen yıl giderek azalıyor.

KTO tarafından hazırlanan ‘’Hayvancılık ve Kırmızı Et’’ adlı rapordan derlediği bilgilere göre, geçmişte uygulanan yanlış tarım politikaları, ırkların ıslah edilmemesi ve yeterli miktarlarda ucuz ve kaliteli yem bitkisi tarımının yapılmaması sonucu, ülke hayvancılığı korunamadığı gibi hayvan popülasyonunda da ciddi azalmalar yaşandı.

Yıllar önce, Türkiye’nin sığır varlığı bakımından dünya sığır varlığının yüzde 1’ine sahip olduğu ve sayısal bakımdan da dünyada ilk 10 sırada yer aldığı belirtilen raporda, son 20 yılda hem hayvan sayısı bakımından hem de hayvansal üretim bakımından çok alt sıralara düştüğü kaydedildi. Raporda, koyun varlığı 1995 yılında 33 milyon 791 bin iken 2005 yılında 25 milyon 304 bine düştüğü bildirildi.

Küçükbaş ve büyükbaş hayvan varlığına bakıldığında da oldukça büyük gerilemeler olduğunun görüldüğü raporda, küçükbaş hayvan varlığının 1995 yılında 49 milyon 902 bin iken, 2005 yılında 31 milyon 580 bine düştüğü, büyükbaş hayvan varlığının da 13 milyon 359 binden 11 milyon 259 bine düştüğü kaydedildi.

/ KONYA

19.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kalitesiz oyuncaklar zehir saçıyor

  Dünyada 42 yıllık petrol kaldı

  Hayvan varlığımız azalıyor

  Sulama suyunun yüzde 40’ı buharlaşıyor

  Su tasarrufu için alaturka tuvalet

  Bolu’ya modern et kesim tesisi

  Kurşunsuz benzin ve motorine 6 kuruş zam

  Güneydoğu’da kapanan şirket azaldı

  Şirketler atık borsasıyla kazançlı


 Son Dakika Haberleri