Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Mısır ve pamukta da ürün kaybı olacak

Denizli Ziraat Odası (DZO) Başkanı Hamdi Gemici, Denizli’de susuzluk sebebiyle arpa ve buğdayda görülen yüzde 50 oranındaki ürün kaybının mısır ve pamukta da beklendiğini söyledi.

Gemici, Türkiye’yi etkisi altına alan kuraklığın, Ege Bölgesi’nde en fazla Denizli’de görüldüğünü belirtti.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının yanı sıra bu yıl Denizli’nin geçen yıllara oranla yüzde 49 daha az yağış almasının tarımsal üretimi olumsuz etkilediğini ifade eden Gemici, ‘’Sulu tarım yaygın olduğu için susuzluk nedeniyle meyve ve sebzelerde verim eksildi. 2007’de neredeyse yarı yarıya ürün kaybı yaşandı’’ dedi.

Hasadı tamamlanan ürünler olan arpa ve buğday üretiminde ciddi azalma yaşandığına dikkati çeken Gemici, şunları kaydetti:

‘’Uydudan yapılan raporlamalara göre arpa ve buğdayda yüzde 40,7 oranında azalma söz konusu. Arazilerde yapılan ölçümlere göre de ürün kaybının yüzde 50 ile 70 arasında değiştiğini görüyoruz. Geçen yıllara göre arpa ve buğdayda gözlenen verim kaybı tahmini olarak 110 bin ton civarında. Sulama ile tarım yapılan kıraç alanlarda, geçen yıllarda ortalama 400 kilogram arpa ve buğday hasadı yapılırken, bu yıl üretim 160 ile 200 kilogram arasına geriledi. ‘’

/ DENİZLİ

20.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sıcak para hâlâ içerde

  İhracat artıyor

  Paralı yollar kazandırıyor

  Mısır ve pamukta da ürün kaybı olacak

  Zeytincilik politikaları yeterli değil

  Gıda fuarına yoğun ilgi


 Son Dakika Haberleri