Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Zeytincilik politikaları yeterli değil

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Tan, ‘’Türkiye’de zeytinciliğe özgü politikalarda noksanlıklar var’’ dedi.

İzmir’in Aliağa ilçesine bağlı Yeni Şakran beldesinde düzenlenen 2. Zeytin ve Deniz Festivali kapsamında ‘’Zeytinliklerin Güncel Durumu ve Hedefi’’ konulu panel gerçekleştirildi.

Panelde konuşan UZZK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Tan, zeytin ağaçlarının anavatanı olan Türkiye’de, zeytin ve zeytinyağı üretimine gereken ilginin gösterilmediğini söyledi.

Mustafa Tan, ‘’Zeytin, ülkemizden Yunanistan’a, İtalya’ya, İspanya’ya gitmiş ve oralarda zeytin ağacı, zeytin dalı krallara baş tacı edilmiş. Gelinen noktada Türkiye, zeytincilikte bu ülkelerin gerisinde kalarak, dünya sıralamasında beşinciliğe yerleşmiş durumda’’ diye konuştu. Türkiye’de bitkisel yağ tüketiminin 1 milyon 500 bin ton olduğunu kaydeden Tan, 1 milyon ton bitkisel yağın yurt dışından ithal edildiğini kaydetti.

İspanya’da 370 milyon zeytin ağacı olduğunu söyleyen Tan, ‘’Bizde ise 115 milyon ağaç var. Türkiye’de kişi başına 1 kg zeytin yağı düşerken, bu rakam Yunanistan’da 21 kg’’ dedi.

/ ALİAĞA

20.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sıcak para hâlâ içerde

  İhracat artıyor

  Paralı yollar kazandırıyor

  Mısır ve pamukta da ürün kaybı olacak

  Zeytincilik politikaları yeterli değil

  Gıda fuarına yoğun ilgi


 Son Dakika Haberleri