Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

YEDEKLERE TAM NOT

F.Bahçe Teknik Direktörü Zico, G.Antepspor karşısında forma verdiği yedek oyunculardan memnun olduğunu söyledi. Brezilyalı çalıştırıcı, "Futbolcularımız savaştı, mücadele etti, azimliydi. Bunu da taraftarımız en iyi şekilde anlayarak onları sonuna kadar alkışladı" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Gaziantepspor'u 2-1 yenerek, güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi. Sezon başında kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile yaptığı toplantıda geniş bir kadro olması gerektiğini söylediğini belirten Brezilyalı teknik adam, şöyle devam etti: ''3 kulvarda mücadele ediyoruz. Geçen sezon sakatlıklar, cezalılar olduğu zaman sıkıntı yaşıyorduk. O yüzden bu sezon kadromuzu buna göre belirledik. Geniş bir kadro kurmamız gerektiği ve bu oyuncuları istediğimiz anlarda kullanabilmemiz gerektiği düşüncesini hakim kıldık ve ona göre bir takım kurduk. Bugün Fenerbahçe'nin sadece bir takımı değil, çok iyi bir ekibi olduğunu gösterdik.''

YEDEKLER GÜVEN VERDİ

Zico, bir gazetecinin, ''Anderlecht ile yapılacak rövanşta bu 11'den oynatmayı düşündüğünüz oyuncu var mı?'' sorusu üzerine, ''Seçeceğimiz oyunculara o anki duruma göre karar vereceğiz. Bugün sahada oynayan oyuncular gösterdiler ki, bir tane şans bulduklarında bunu değerlendirmek için ellerinden geleni yapıyor. Bu da bana güven veriyor. Bundan sonraki zamanlarda da bütün futbolculara güvenim devam edecek ve onlara şans vereceğim. Fenerbahçe'de oynayan bütün oyuncular belirli kaliteye sahip oyunculardır. Kendilerine şans verildiğinde en iyi şekilde değerlendirecek oyunculardır. Kazım dışında diğerleri Türkiye ligini tanıyor. Bu kadro sürpriz değildi. Büyük hedefleri olan kulüpler sadece 11 futbolcuyla bütün sezonu götüremezler. Belli sayıda oyuncuları olacak ki istedikleri hedefe ulaşsınlar'' şeklinde konuştu.

BİR TEK APPİAH YOK

Geçen seneden takımın bir temeli olduğunu anlatan Brezilyalı çalıştırıcı, ''Kadromuzda birkaç tane oyuncumuz ayrıldı. Geçen seneden yararlanamadığımız bir tek Appiah var. Ayrıca takıma Roberto Carlos giriyor. Geçen seneden olan temelimize göre futbolcuları yerleştirmeye çalışıyoruz. Bugün oynayan takım biraz daha fazla maç yapma şansı bulsaydı, bugünkü birkaç pozisyonu daha iyi değerlendirebilirdi. Biz Samandıra Tesisleri'nde bu oyuncularımızı birbirlerine adapte etmek için özel maçlar yapıyoruz'' diye konuştu.Brezilyalı çalıştırıcı, Alex, Kezman, Tümer, Lugano ve Deniz'in kadroda olması konusunda ise ''Bu tercih kendi seçimimdi. Stresli ve tansiyonu yüksek maçlardan çıktığımızda sıkıntı çektiğimizi tecrübeyle yaşadık. Sezon içinde sıkıntı yaşamamak için geniş kadro kurduk. Amacımız bütün oyuncuları değerlendirmek'' dedi.

GEREKİRSE CESUR OLURUM

Bir gazetecinin ''Çok cesur bir kararla bu kadroyu oynattınız. Takım mağlup olsaydı çok eleştiri olacaktı. Bu eleştirileri düşündünüz mü?'' şeklindeki sorusunu Zico, şöyle cevapladı: ''Ben eleştirilmeyi olağan karşılıyorum. Benim kafam bir şeyi emrediyorsa o şekilde giderim. Cesur oldum, fakat benim cesur olmamı sağlayan futbolcularımın bana verdiği güvendir. Futbolcularıma güvenmeseydim, onları bugün koymazdım. Her türlü zorluğa karşı çıkarım, cesur olmam gerekirse de cesur olurum."

APPIAH MİLLİ TAKIMA GİDEMEZ

Sakatlığı nedeniyle forma giyen Appiah'ın Gana Milli Takımı'na gideceği şeklinde haberlerin çıktığının belirtilmesi üzerine Zico, ''Appiah'ın şu anda en ufak bir oynama şansı yok. Appiah'ın burada kalması, tedavisini sürdürüp bir an önce sahalara dönmesi gerekir. Eğer milli takıma gidip, oynarsa benim anlayamadığım bir şey olur. Çünkü Appiah daha topla antrenmanlara başlamadı. Topla antrenmanlara başlayamayan bir futbolcunun bu kadar kısa sürede bir maçta oynaması beni şaşırtır'' dedi.

20.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  YEDEKLERE TAM NOT

  Kemal F.Bahçe'deki 3 golünü attı

  Gözler Efes Cup'a çevrildi

  Ribery ve Hamit Bayern'i uçurdu

  Anelka'lı Bolton yenildi

  Tuncay Şanlı İngiltere'de golle tanışamadı

  Bakkal: F.Bahçe galibiyeti hak etti

  Maskeli gol kutlamaya yasak


 Son Dakika Haberleri