Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Papadopulos uzaklaştırılmalı

Uluslararası Kriz Grubu’nun yeni raporunda, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’un Kıbrıs sorununun çözüm çabalarına engel teşkil ettiği ve Rum yönetimi liderliğinden uzaklaştırılması gerektiği belirtildi.

Rum tarafında yayımlanan “Filelefheros” gazetesine göre, Merkezi Brüksel’de bulunan düşünce kuruluşu Uluslararası Kriz Grubu’nun kabarık raporunun Avrupa’yla ilgili bölümünde, Kıbrıs sorununda ilerleme sağlanabilmesi için Kıbrıs Türk tarafında Rauf Denktaş’ın gittiği gibi, Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’un da gitmesi gerektiği görüşü ortaya koyuldu. Raporun Türkiye ve AB ile Güney Kıbrıs ve Yunanistan’a öneriler bölümünde şunlar kaydediliyor: “Rum hükümeti gerçekçi hedefler belirlesin ve Kıbrıslı Türklerle uzlaşının Kıbrıslı Rumlar tarafından fedakarlıklar gerektireceğini kabul etsin. Ada’nın yeniden birleşmesinin, ancak iki toplumlu, iki kesimli federasyon aracılığıyla başarılacağı kabul edilsin. AB’nin Ada halkı arasındaki uçurumun azaltılmasını amaçlayan, Kıbrıslı Türklere yönelik inisiyatifleri olumlu karşılansın. AB hükümetleri ve ABD, Kıbrıs Türk toplumunu ve ‘idaresini’ ekonomik ve siyasi imkanlarla desteklesin. AB hükümetleri Kıbrıslı Türk liderlere yönelik davetlerde bulunsunlar.” Haberde ayrıca Uluslararası Kriz Grubu’nun raporunun Kıbrıs başlığı altında, Kıbrıs sorununda ilerleme sağlanabilmesi için “eski jenerasyon liderlerin gitmesi beklenmelidir” dendiğini ve bunun yalnız Kıbrıs Türk tarafında Rauf Denktaş’ın gitmesiyle ilgili olmadığını, “Kıbrıslı

Rumları 2004’te Annan Planı’na olumsuz oy kullanmaya ikna eden ve Şubat 2008’deki başkanlığa aday olan Tasos Papadopulos’la” da ilgili olduğu kaydediliyor. Raporun “AB’nin katkısının” ele alındığı başka bir bölümünde ise Kıbrıs sorununun AB’nin Türkiye’yle ilişkilerinde temel engel teşkil ettiği belirtilerek, şunlar kaydediliyor: “Lefkoşa’daki Kıbrıs Rum hükümeti tarafından temsil edilmekte olan Kıbrıs’ın üye olması ile AB kaçınılmaz olarak anlaşmazlıkta taraf oluyor.”

/ LEFKOŞA

21.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Papadopulos uzaklaştırılmalı

  Talat, İKT'li gençlik heyetini kabul etti

  İsrail’de su skandalı

  Hillary: Türkiye, üzerinden çekilmemize müsade etmez

  Fransa Irak’ta rol arıyor

  Mukteda Sadr’dan BM seçeneğine destek

  Iraklı vali saldırıda öldürüldü


 Son Dakika Haberleri