Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail’de su skandalı

Filistin’in Batı Şeria bölgesindeki Elon Moreh yerleşim biriminde yaşayan İsrailli yerleşimcilerin, yakındaki bir Filistin köyüne giden içme suyunu keserek yüzme havuzlarını doldurdukları öne sürüldü.

İddiaya göre Dair El Hattab köyüne giden içme suyunu kesen yerleşimciler, havuzlarını doldurduktan sonra da köyün içme suyu şebekesine havuzdaki kirli suyu karıştırdılar.

İsrailli Kibutz Hareketi’nin Özel Atama bölümü Başkanı Yoel Marshak, iddianın yer aldığı Arabnews.com’a yaptığı açıklamada “Sadece kendilerine ait olmayan suyu kullanmakla kalmıyorlar, köylülerin içme suyunu da kirletiyorlar” dedi. Marshak, ayrıca İsrailli çocukların doğrudan Filistinli bir okula giden içme suyunun içine de idrarlarını yaptıklarını öne sürdü.İçme suyuyla doldurulan büyük havuzun, Dair El Hattab köyü yakınındaki bir piknik alanında olduğu belirtildi.

Dair El Hattab köyü yakınındaki Salem köyü idarecisi Cafer Şitaiye de “Elon Moreh yerleşimcileri, kendi topraklarımızda bize sanki arazi sahipleriymiş gibi davranıyorlar” dedi. Piknik alanının yıkılması için bir talepte bulunduklarını belirten Şitaiye, kısa süre içerisinde bu isteklerinin yerine getirilmesini beklediklerini kaydetti.

Filistin’in Dair El Hattab, Salim ve Roujib bölgelerine ait topraklarda 1979 yılında kurulan Elon Moreh’teki yerleşim liderlerinden Benny Katzover ise bahsi geçen havuzun, tarihi bir kazı alanında açılmış ve turistler tarafından ziyaret edilen sadece küçük bir delik olduğunu söyledi. Katzover, buradaki suyun ise köyün içme suyundan alındığı iddialarını reddetti ve deliğin, hemen yakındaki bir kaynaktan dolduğunu savundu.

/ BATIŞERİA

21.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Papadopulos uzaklaştırılmalı

  Talat, İKT'li gençlik heyetini kabul etti

  İsrail’de su skandalı

  Hillary: Türkiye, üzerinden çekilmemize müsade etmez

  Fransa Irak’ta rol arıyor

  Mukteda Sadr’dan BM seçeneğine destek

  Iraklı vali saldırıda öldürüldü


 Son Dakika Haberleri