Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Magazin programları ruh sağlığını bozuyor

Magazin programları toplumun ruh sağlığını bozuyor. Uzmanlara göre, en çok televizyon izlenen saatlerde yayınlanan magazin programları her yaş grubundaki insanın ruh sağlığını etkiliyor.

Aldatmalar, müstehcenlik, ünlülerin birbirleriyle olan sert ve küfürlü kavgaları ve gayri ahlaki hayat tarzının normalmiş gibi gösterilmesi topluma olumsuz örnek oluyor. Psikolog Ahmet Kurt’a göre artık magazin haberleri tamamen çığrından çıktı. Kurt, seviyesiz, toplumun örf, gelenek, görenek ve inançlarıyla bağdaşmayan magazin programları ve çıplaklığın alıp başını gittiğini ve sınır tanımadığını ifade ediyor. Özellikle bu programların çocukların da ayakta olduğu 20.00’den itibaren yayınlanmaya başlamasını ise ‘facia’ olarak değerlendiriyor. Avrupa’da şifreli kanallarda bile gösterilmesi sakıncalı bulunan seviyesiz magazin programlarının herkesin izleyebileceği bir saatte yayınlanmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kurt, özellikle çıplaklığın had safhada gösterildiğinin altını çiziyor.

DEĞERLERİMİZİ ALT ÜST EDİYOR

Psikolg Ahmet Kurt, manken görüntülerinin televizyonlarda ardı ardına yayınlandığını ifade ederek sakıncalarını şöyle dile getiriyor: “Sanat dünyasının yaşam tarzı ve bunun televizyonlardan normalmiş gibi empoze edilmesi değerlerimizi alt üst ediyor. Özellikle çıplaklık büyük tehlike. Boşanma olaylarının artmasında magazin programlarının büyük etkisi olduğu bir gerçek.”

Ahmet Kurt, çıplaklığa yakın görüntülerin çocukları da son derece olumsuz etkileyeceğini dile getirerek, soyut zekaya ulaşmayan çocukların her şeyi gördükleri gibi algıladıkları bilgisini veriyor. Kurt, “Çocuğun annesini, babasını varsa kardeşlerini görüntülere göre kıyaslamaya başlar. Bunu ona izah etmek çok zordur. Bu da çocukta psikolojik bazı sorunlara yol açabilir. Magazin programlarından çocukları özenle uzak tutmaya çalışılmalıdır” diyor.

Kurt, Türkiye’de nüfusun büyük bir kesminin tatile gidecek imkanı bulamadığını, magazin programlarında sık sık gösterilen sınırsız yeme, içme, eğlence görüntülerinin ise suç oranlarını yükselttiğini kaydediyor. Kurt, “Bir gecede bir kişinin binlerce YTL parayı kolayca harcaması ve bunun televizyonda gösterilmesi olumsuzluğa sebep oluyor. Manevi alt yapısı olmayan, suça eğimli, kendi yaşam şartlarıyla lüks yaşam şartlarını kıyaslayarak suça yönelenler artıyor” diye konuşuyor.

/ SAKARYA

21.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB, Türkiye’nin üyeliğini istiyor

  Başka Dolmabahçe zirveleri de var

  367 engeli aşıldı

  Gül: Artık karar yüce Meclisindir

  “Genelkurmay, AKP’ye karşı taktik değiştiriyor”

  Özok: Seçimler mesaj vermedi

  DTP'den boş oy

  Başbakan Erdoğan’a ekonomi brifingi

  DSP'nin kasası dolu

  Önen: Çankaya insan haklarına hep kapalı

  Halaçoğlu'na tepki

  İran'la elektrik mutabakatı

  Safranbolu’da ölü sayısı 9

  Sarayburnu’nda gemi kazası

  Ödev yerine görev verilecek

  Hocanın gölü de kuruyor

  Türk Kızılay’ı kan bağışı için vatandaşın ayağına gidiyor

  Millî Eğitim ayrımcılığı görmezden geliyor

  Kızılcapınar Barajı kuraklıktan etkilenmedi

  Magazin programları ruh sağlığını bozuyor

  Su, ticarî meta olarak görülmemeli

  e-kayıt ‘zorla bağış’ı azalttı


 Son Dakika Haberleri