Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Millî Eğitim ayrımcılığı görmezden geliyor

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Sekreteri Gülten Akyürek, ‘’Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mezun ettiği öğrenciler arasında ayrımcılık yapan Galatasaray Üniversitesi’ne ve bu ayrıcalığı görmezden gelen YÖK’e karşı kayıtsız kalarak bu suça ortak olmaktadır’’ dedi.

Akyürek, yaptığı yazılı açıklamada, iki milyona yakın öğrencinin uzun zaman çalışarak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na (ÖSS) hazırlandığını hatırlattı.

‘’Birkaç varlıklı aile çocuğunun Galatasaray Lisesi’nde okumanın kıyağını yaşadığını’’ iddia eden Akyürek, sendika olarak bu adaletsizliği kabul etmenin mümkün olmadığını ifade etti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç’ten bu uygulamaya son vermesini isteyen Akyürek, şu görüşlere yer verdi:‘’Tüm kamuoyunun gözü önünde apaçık bir Anayasa ihlali yaşanıyor. Maalesef kanunların bazı kesimler için paspas altı yapılma alışkanlığına devam ediliyor. Danıştay’ın da bu uygulamaya sessiz kalması oldukça üzücüdür. Daha önemlisi, Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümetin sessizliğini anlamlandırmak mümkün görülmemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, mezun ettiği öğrenciler arasında ayrımcılık yapan bu üniversiteye ve bu ayrıcalığı görmezden gelen YÖK’e karşı kayıtsız kalarak bu suça ortak olmaktadır. Kapitülasyonlar döneminden kalma, azınlık okullarını savunma geleneğini devam ettiren bir takım sözde aydın ve eğitimciler, YÖK’ün avukatlığına da soyunup, uluslararası sözleşmeleri bahane etmektedirler ki bunun hiçbir hukuki geçerliliği ve dayanağı bulunmamaktadır. Benim ve sendikamın ne Galatasaray Üniversitesi ile ne de bu okulun mezunlarıyla bir problemim yoktur. Benim itirazım ve kavgam ayrıcalıklarladır. YÖK, fakir halk çocuklarının kayıt yaptırdığı açık liselilerin üniversiteye müracaatlarını iptal etmek için gecesini gündüzüne katacağına, bu tür ayrımcılıkları ortadan kaldırmalıdır.’’

/ ANKARA

21.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB, Türkiye’nin üyeliğini istiyor

  Başka Dolmabahçe zirveleri de var

  367 engeli aşıldı

  Gül: Artık karar yüce Meclisindir

  “Genelkurmay, AKP’ye karşı taktik değiştiriyor”

  Özok: Seçimler mesaj vermedi

  DTP'den boş oy

  Başbakan Erdoğan’a ekonomi brifingi

  DSP'nin kasası dolu

  Önen: Çankaya insan haklarına hep kapalı

  Halaçoğlu'na tepki

  İran'la elektrik mutabakatı

  Safranbolu’da ölü sayısı 9

  Sarayburnu’nda gemi kazası

  Ödev yerine görev verilecek

  Hocanın gölü de kuruyor

  Türk Kızılay’ı kan bağışı için vatandaşın ayağına gidiyor

  Millî Eğitim ayrımcılığı görmezden geliyor

  Kızılcapınar Barajı kuraklıktan etkilenmedi

  Magazin programları ruh sağlığını bozuyor

  Su, ticarî meta olarak görülmemeli

  e-kayıt ‘zorla bağış’ı azalttı


 Son Dakika Haberleri