Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Tekstilde grev ihracatı baltalar

İhracat ve istihdamın lokomotif sektörlerinden tekstilde, grev için geri sayım başladı. Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası (TÜTSİS) ile işçi sendikalarının, 21. Dönem Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlayamaması üzerine binlerce işçiyi ilgilendiren grev sürecine girildi.

54 iş yerinde 20 bin üyesi adına yürüttüğü Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde ücret ve diğer mali konularda anlaşmaya varamayan Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayicileri Sendikası (TEKSİF), 20 iş yerinde grev kararı almıştı. Bu iş yerlerinden Söktaş, Narin Tekstil, Yünsa, Levis, Saray Halı, Kasar ve Dual, Pisa Tekstil, Altınyıldız, Bahariye, Kordsa ve Vakko’da 10 Eylülde greve çıkacak.

Öz İplik-İş Sendikası da, 5 bin kişiyi kapsayan POLİTEKS Tekstil AŞ, Bischoof Roja AŞ, Birlik Mensucat AŞ, YATAŞ Yatak ve Yorgan AŞ, SÜNTAŞ Sünger ve Yatak AŞ iş yerlerinde grev ilan etti. Tekstil İşçileri Sendikası (TEKSTİL), aralarında BOSSA AŞ’ye bağlı iş yerlerinin bulunduğu 7 iş yerinde yaklaşık 5 bin işçi adına grev kararı aldı.

Türk tekstilinin dev firmalarının bulunduğu grev sürecinin, sektörel ihracatı baltalayacağı vurgulanırken, işveren ve işçi tarafının sağduyuyla hareket ederek uzlaşması isteniyor.

/ GAZİANTEP

23.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sabancı: İşsizliğe çare bulunmalı

  Memur için 17 milyar YTL gerekiyor

  Tekstilde grev ihracatı baltalar

  Enflasyon rakamları inandırıcı değil

  Enflasyon beklentisi yüzde 7,16’ya çıktı

  BDDK: Küresel risk artıyor

  Irak petrol ihracatını başlatıyor

  Çakıt Barajı inşaatına başlandı

  Türkiye, Bosch için parlayan yıldız

  Tüketicinin güveni arttı

  Derince Limanı ihalesi Eylül’de


 Son Dakika Haberleri