Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sabancı: İşsizliğe çare bulunmalı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, bundan sonraki 5 yılın ekonomik uygulamaların temeline, omurgasına, ‘istihdam ve verimlilik’ konusunun konulması gerektiğini kaydetti. Güler Sabancı, Türkiye’nin siyaseten müspet bir istikrar ve gidişat içinde olduğunu, seçim sonuçlarının Türkiye’ye 5 yıl daha kazandırdığını ve bunun ülke için iyi bir fırsat oluşturduğunu söyledi.

Önümüzdeki 5 yılın aynı başarıyla götürülmesi halinde ülkede kişi başına milli gelirin 10 bin doları aşacağına ve bunun 5 yıllık sürenin sonuna gelmeden gerçekleşebileceğine inandığını dile getiren Sabancı, sorular üzerine, Türkiye’de parlamenter sistemin başarıyla çalıştığını, son seçimlerle aslında Türk halkının Avrupa sürecine bir vize verdiğini ifade etti.

Avrupa sürecine verilen bu vizeyle yeni kurulacak hükümetin bu süreci öncelikli olarak yeniden heyecanlandırması, yeniden başlatması gerektiğini belirten Sabancı, şöyle devam etti: ‘’Avrupa sürecini dahi bekleyemeyecek öncelikli işlerimiz var. Benim yeni hükümetten beklentim; makro ekonomik istikrar ve denge sağlandı. Şimdi mikro üstünde çalışma zamanı. İvedilikle mikro konularda, öncelikle sosyal güvenlik reformu, eğitim reformu ve kayıt dışını kayıt içine almak için gerekli olan vergilerle ilgili düzenlemelerin eş zamanlı ve ivedilikle yapılması lazım. Bundan sonraki 5 yılın ekonomik uygulamaların temeline, omurgasına istihdam ve verimlilik konusunu koymamız lazım.’’

Yeni dönemde AB ve reformlar sürecinin öncelikle ele alınması gerektiğine dikkat çeken Sabancı, ‘’Hepimize görevler düşüyor. Tek parti hükümeti tek seslilik anlamına gelmez. Her kesime, sivil toplum örgütlerine görevler düşüyor. Hepimiz gerekli görüşleri, uyarılarımızı yapmalıyız’’ görüşünü aktardı.

‘YÜKSEK REEL FAİZ İNDİRİLMELİ’’

Yüksek olan reel faizlerin de indirilmesi gerektiğinin altını çizen Sabancı, makro ekonomik dengelerden vazgeçilemeyeceğini, mali disiplinin ve enflasyonla mücadelenin devam ettirilmesi gerektiğini, mikro düzeyde yapılması, düzeltilmesi gereken işlerin olduğunu kaydetti.

5 ana iş grubunda gidiyor olacaklarını ve bu iş kollarında büyüyeceklerini belirten Sabancı, 2015’e kadar 5 bin megavatlık iki fazdan oluşan 6 milyar dolar civarında enerji projelerinin söz konusu olduğunu aktardı.

/ İSTANBUL

23.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sabancı: İşsizliğe çare bulunmalı

  Memur için 17 milyar YTL gerekiyor

  Tekstilde grev ihracatı baltalar

  Enflasyon rakamları inandırıcı değil

  Enflasyon beklentisi yüzde 7,16’ya çıktı

  BDDK: Küresel risk artıyor

  Irak petrol ihracatını başlatıyor

  Çakıt Barajı inşaatına başlandı

  Türkiye, Bosch için parlayan yıldız

  Tüketicinin güveni arttı

  Derince Limanı ihalesi Eylül’de


 Son Dakika Haberleri