Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bu anketin amacı ne?

Konda araştırma şirketinin Milliyet için yaptığı “Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Öncesinde Siyasal Eğilimler, Tutumlar, Beklentiler Araştırma”sı taraflı ve yönlendirici bulundu.

Tarhan Erdem yönetiminde yapılan araştırma, 18-19 Ağustos günlerinde, 27 il ve 97 ilçedeki 153 mahalle ile köyde gerçekleşti. Seçim sonuçlarına göre kümelendirildikten sonra rastgele olarak seçildiği söylenen 2 bin 734 denek ile yüz yüze görüşüldü. Araştırmanın amacının, “Türkiye seçmenlerinin 22 Temmuz’daki genel seçimler sonrasındaki tercihlerindeki değişimin ölçülmesi, değerlendirilmesi ve cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili değerlendirmelerinin, tercihlerinin öğrenilmesi” olarak belirtilse de Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adayı olmasıyla yoğun bir şekilde tartışılan başörtüsü yasağı konusunda yönlendirnme amacı taşıdığı şeklinde değerlendiriliyor.

Yüzde 52.8’ini erkeklerin teşkil ettiği katılımcıların yüzde 30.6’sını 18-25 arası, yüzde 34.9’unu 29-43 yaş arası, yüzde 34.5’ini de 44 yaş üzeri grup oluşturdu. Katılımcıların yüzde 37.5’i ilkokul, yüzde 27.4’ü lise, yüzde 8.4’ü üniversite mezunu.

Araştırmaya göre, halkın yüzde 14.6’sı şeriat tehlikesi olduğu görüşünü ifade ederken, yüzde 14.8 ‘bir ihtimal var’, yüzde 17.6’sı fikrinin olmadığını ifade etti. Araştırmanın asıl çarpıcı sorusuna alınan cevaplara göre, halkın yüzde 76.6’sı üniversiteye devam etmek için kızının ya da kardeşinin başörtüsünü çıkarabileceği görüşünde. AKP’liler içinde de eğitim için başörtüsünü çıkarmaktan yana olanların sayısı yüzde 64.1, hayır diyenlerin oranı ise yüzde 35.9.

Bu sonuçlar, üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılmasının konuşulduğu, bu girişimin yeni hazırlanacak anayasada bir güvence olarak yer alacağı tartışmaları yapılırken gündeme gelmesi manidar karşılandı.

/ İSTANBUL

27.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Örtü, imajı zedelemez

  Ahireti hatırlatmasın

  Bu anketin amacı ne?

  Yazıcıoğlu: Çankaya bir kale değildir

  Baykal: Tek yaptırım Meclise girmemek

  Portekiz: AB, tek başına Kıbrıs sorununu çözemez

  Şehitler gözyaşlarıyla uğurlandı

  Bingöl'de deprem

  Bu gece, Berat Kandili

  Samsun ve Van yara sarıyor

  Marmara'da sağanak yağış bekleniyor

  Yemin ederek evlendiler

  Unakıtan: Yeni kabineyi kimse bilmiyor

  Malazgirt dönüm noktası

  BM iklim değişikliklerin ele alacak

  Sıcaklar unutturuyor

  Komşu kızına “Türk” gelinliği

  Kızılay, komşuya yardıma hazır

  Elektrikli bisikletler herkesin gözdesi

  Çoban tatile çıktı, sürü sahipleri çaresiz kaldı


 Son Dakika Haberleri