Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

 

Uras: CHP-MHP koalisyonu halkı korkuttu

ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, 22 Temmuz seçimlerinde AKP’nin yüzde 46 oy almasının tek sebebinin halkın CHP-MHP koalisyonundan ürkmesi ve bunu istememesi olduğunu söyledi.

Uras, Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen ‘’Dikili Barış, Demokrasi ve Emek Şenlikleri’’ kapsamındaki ‘’Barış, Demokrasi ve Toplumsal ilerleme için Yeni Umutlar Yeni Ufuklar’’ konulu panelde yaptığı konuşmada, solun, Türkiye’de geleceği inşa edecekse öncelikle her yerde ön seçimle adaylarını belirlemesi ve demokrasiyi tesis etmesi gerektiğini ifade etti.

Listelerini ön seçim yapmadan belirleyen, programında Alevilere, Kürtlere, emeğe yer vermeyen bir solun iktidar olma şansının bulunmadığını savunan Uras, ‘’AK Parti’nin yüzde 46 oy almasının tek sebebi, halk CHP-MHP koalisyonundan ürktü, istemedi bunu. Savaş kışkırtıcılığı ile Kuzey Irak’a derhal girelim söylemleriyle sol gelecek inşa edilemiyor’’ diye konuştu.

ÖKER: ALEVİLER OLARAK CHP

DEFTERİNİ DÜRMEMİZ LÂZIM

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker de CHP ile Aleviler arasındaki ilişkiyi değerlendirken ‘’Son seçimde CHP’nin aldığı oyun yüzde 15’i Alevilerden kaynaklanıyor. Karşılıksız aşk devam ediyor. Mesele sadece Baykal değil. Bizim artık Aleviler olarak CHP defterini dürmemiz lâzım. Müzelik olacaklar müzelik olsun’’ diye konuştu.

/ DİKİLİ

28.08.2007


 

Salt çoğunluk yeterli olacak

Cumhurbaşkanı seçiminin 3. turu bugün yapılacak. Bu turda, üye tamsayısının salt çoğunluğunun (276) oyunu alan aday cumhurbaşkanı seçilecek. Cumhurbaşkanı seçiminde, AKP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu ve DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli yarışacak. Abdullah Gül’ün, 340 milletvekiline sahip partisinin oylarıyla bu turda cumhurbaşkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Cumhurbaşkanı seçiminin 3. turu bugün yapılacak. Bu turda, üye tamsayısının salt çoğunluğunun (276) oyunu alan aday, Türkiye Cumhuriyeti’nin 11. Cumhurbaşkanı seçilecek.

TBMM Genel Kurulu, bugün saat 15.00’de Meclis Başkanı Köksal Toptan başkanlığında toplanacak. Toptan’ın, toplantı yeter sayısını belirlemek üzere yapacağı yoklamanın ardından, cumhurbaşkanı seçiminin 3. tur oylamasına geçilecek.

Gizli oylamada, milletvekilleri, illerine göre adları okunduktan sonra, salondaki kabinlerde oy kullanacak. Cumhurbaşkanı seçiminde, AKP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu ve DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli yarışacak. Genel Kurulda 20 Ağustos Pazartesi günü yapılan ilk tur oylamada; AKP’li Gül 341, MHP’li Çakmakoğlu 70, DSP’li İçli 13 oy alırken, ikinci turda da Gül’e 337, Çakmakoğlu’na 71, İçli’ye ise 14 oy çıkmıştı.

3. turda, üye tamsayısının salt çoğunluğunun (276) sağlanması gerekiyor. Bu oylamada da üye tamsayısının salt çoğunluğu sağlanamadığı takdirde, üçüncü oylamada en çok oy almış olan iki aday arasında dördüncü oylama yapılacak. Bu oylamada da üye tamsayısının salt çoğunluğu aranacak. Abdullah Gül’ün, 340 milletvekiline sahip partisin oylarıyla bu turda cumhurbaşkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

SEÇİMİN ARDINDAN YEMİN

Bugün yapılacak 3. turda 11. Cumhurbaşkanı seçilmesi beklenen Abdullah Gül’ün yemin etme töreniyle ilgili hazırlıklar da tamamlandı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 3. turunun tamamlanmasının ardından, birleşime saat 18.00’e kadar ara verilecek. TBMM’ye saat 17.45’te Cumhurbaşkanlığı Başyaveri eşliğinde Çankaya Kapısından giriş yapacak olan Gül, ‘’en yaşlı başkanvekili’’ olan Eyüp Cenap Gülpınar tarafından askeri törenle karşılanacak. Gül’ü, Meclis şeref kapısından girişinde de TBMM Başkanı Köksal Toptan karşılayacak. Gül, daha sonra Genel Kurulun dinlenme odasına geçecek; Toptan’ın Başkanlık Divanındaki yerini alarak birleşimi açmasından sonra da Genel Kurul Salonuna girecek. TBMM Genel Kuruluna girişinde salonda bulunanlar tarafından ayakta karşılanacak olan Abdullah Gül, andiçmek üzere doğrudan kürsüye gelecek ve yemin edecek.

/ ANKARA

28.08.2007


 

Seçim yine mahkemelik

Anayasa Değişikliği Hakkındaki Kanun’a göre, TBMM’nin şu aşamada cumhurbaşkanı seçemeyeceği ileri sürülerek, cumhurbaşkanı seçim işleminin ‘’ihtiyati tedbir’’ kararı verilerek durdurulması talebiyle dava açıldı.

Adli bilirkişi Mahir Akkar tarafından Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davanın dilekçesinde, Anayasa’da Değişiklik Hakkındaki Kanun’un, Resmi Gazete’de yayımlandığı hatırlatılarak, TBMM’nin şu aşamada Cumhurbaşkanı seçemeyeceği iddia edildi. Dilekçede, kanuna göre, mevcut Cumhurbaşkanı’nın görevinin Anayasal durumun açıklık kazanacağı yasal süreye kadar devam edeceği iddia edilerek, TBMM’de yapılmakta olan seçimin Anayasa’daki değişiklik hakkındaki yasaya aykırı olduğunun tespiti ile cumhurbaşkanı seçim işleminin ihtiyati tedbir kararı verilerek durdurulması talep edildi.

/ ANKARA

28.08.2007


 

Gül’ün seçilmesi, demokrasinin başarısı

ABD’de yayımlanan Washington Post gazetesinin köşe yazarlarından Jackson Diehl, Abdullah Gül’ün bugün Türkiye’de cumhurbaşkanı seçilmesinin beklendiğini ve bu gelişmenin demokrasinin zaferi olacağını kaydetti.

Diehl, makalesinde, bu gelişmeyle birlikte, İslam ile demokrasinin uyuşmadığı iddiasının yanlışlığının da ortaya konulacağını ifade etti. Köşe yazarı Diehl, liberal ve Batı yanlısı olarak değerlendirdiği Gül’ün, 4 yılı aşan dışişleri bakanlığı sırasında da ABD’nin dostu olduğunu yazdı. Makalede, Gül’ün, kendisini dindar olarak nitelediğine işaret edildi. Diehl, Türkiye’de son aylarda yaşanan siyasi gelişmelerde, iktidardaki AKP’nin demokrasiye ve ılımlı yaklaşıma sahip çıktığını anlattı.

Makalede, ‘’Gül’ün parlamento tarafından seçilmesi, demokrasinin yanı sıra Müslüman bir siyasi partinin ılımlı ve liberal olabileceği ilkesinin de zaferi şeklinde görülecek’’ denildi.

/ WASHINGTON

28.08.2007


 

Le Soir: Gül Avrupa için şans

Belçika’nın yüksek tirajlı gazetelerinden ‘’Le Soir’’ dünkü baskılarında yer verdiği bir yorumda, ‘’Abdullah Gül Avrupa için bir şans’’ başlığını kullandı.

Jurek Kuczkiewicz isimli gazetecinin imzasını taşıyan yorumda, Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesi ihtimalinin ‘’Türkiye ve Avrupa için bir şans oluşturduğu’’ görüşü savunuldu. Yorumda, Gül’ün, halkın tüm kesimlerini temsil edeceği sözü verdiği ve bunu yapmasının menfaati icabı olduğu, sözünü tuttuğu takdirde Türkiye’nin ‘’çağdaş bir Avrupa modeli’’ haline geleceği anlatıldı. Yoruma, ‘’Avrupa’nın, Gül’ün başarılı olmasına büyük ihtiyacı var’’ ifadeleriyle son verildi.

/ BRÜKSEL

28.08.2007


 

Sezer, Meclise vedâ etti

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Köksal Toptan’a veda ziyaretinde bulundu.

Sezer, Meclise Çankaya kapısından girişinde, Toptan tarafından ve askeri törenle karşılandı. Tören kıtasını selamlayan Sezer ile Toptan’ın başbaşa görüşmesi, 20 dakika sürdü. Ziyaretin ardından askeri törenle uğurlanan Sezer, tören kıtasına ‘’Allaha ısmarladık’’ diyerek Meclisten ayrıldı. Toptan, Sezer’e, Yıldız Porselenden el yapımı porselen bir tabak hediye etti.

/ ANKARA

28.08.2007


 

Harem’de zincirleme kaza

Üsküdar Harem’de beş şehirlerarası yolcu otobüsünün karıştığı trafik kazasında 20’den fazla kişi yaralandı.

Çiseleyen yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan otobüslerin karıştığı zincirleme kazada bazı otobüs sürücüleri, araçta sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin kurtardığı yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere sevk edildi.

/ İSTANBUL

28.08.2007


 

İstanbul’da yağmur sevinci

Aylardır yağış sıkıntısı çeken İstanbul yağmura kavuştu. Dün öğle saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan yağmur sebebiyle Anadolu yakasında bazı ev ve işyerini su bastı. Kocaeli’de ise aniden bastıran yağmur sele dönüştü.

Aylardır yağış sıkıntısı çeken İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren yağmur yağmaya başladı. Yağış uyarısını dikkate alan İstanbul itfaiyesi, sağnak yağışın etkili olduğu bölgelerde çalışmalarına başladı. Öğle saatlerinde başlayan yağmur kısa sürede cadde ve sokakları su ile doldurdu. Tüm uyarılara rağmen tedbir alamayan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Beline kadar su içinde yürüyen vatandaşlar, yağmuru tepki yerine sevinçle karşıladı. Su sıkıntısı nedeniyle sabırsızlıkla beklenen yağmur, çok sayıda ev ve işyerini sular altında bıraktı. Yarım metre su ile dolu yollarda giden araçların bir çoğu yolda kaldı. Yağmur nedeniyle İzmit'ten geçen D-100'de çok sayıda araç yolda kaldığı için ulaşım güçlükle sağlandı. Yağışla birlikte kaza ve su baskınları da geldi Kocaeli’nde şiddetli yağış sebebiyle bazı binaların alt katları ile iş yerlerini su bastı, çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. İzmit’te dün öğlene doğru başlayan sağanak yağış dolayısıyla çok sayıda binanın alt katları ile iş yerlerini su bastı. Şehirde maddî hasarlı trafik kazalarına da sebep olan yağış, elektrik nakil hatları ile bazı GSM şebekelerinde de arızalar meydana getirdi.

/ İSTANBUL-KOCAELİ

28.08.2007


 

Kur'ân coşkusu

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Türkiye genelinde başlattığı yaz Kur’ân kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri veriliyor.

Kurslar çerçevesinde Hadis, Kur’ân-ı Kerim ve bilgi yarışması düzenlendi, ayrıca halı saha turnuvası gerçekleştirildi.

Siirt Müftüsü Mahmut Gürlen, değişik faaliyetlerin yapılmasındaki gayenin öğrencilere dini öğretmek olduğunu söyledi.

Gürlen, “Amacımız, birlik ve beraberliğimizi sağlamak, vatan, millet ve bayrak sevgisini kazandırmaktır. Peygamber Efendimiz (asm) bir hadisi şeriflerinde; ‘Vatan sevgisi imandandır’ diyor. Biz de bu çocuklarımıza mukaddes değerleri öğreterek bu değerleri müdafaa edeceğiz. Bu değerler kitabımızı yani Kur’ân-ı Kerimi öğrenmekten geçmektedir” dedi.

/ SİİRT

28.08.2007


 

Erdoğan: Her şeyi Ankara’dan beklemeyin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Her şeyi Ankara’dan beklemenin ve istemenin bizi geciktireceğini hatırlatmak istiyorum. Ankara yolları açacak, yolların üzerindeki engelleri temizleyecek, özel sektör de bu yollardan geçerek Anadolu’yu yeniden ihya edecek’’ dedi.

Erdoğan, ‘’Dünya Rizeliler Günü’’ faaliyetleri kapsamında İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen el işi ve yöresel ürünlerin yer aldığı serginin açılışını yaptı. Rize’ye sağlık ve kültür alanında katkıda bulunanlara plaket ve fahri hemşehrilik belgelerinin verildiği törene de katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, iktidara geldikleri ilk günden itibaren işverenlere kendi illerinde yatırım yapmaları için vurgu yaptıklarını, bu işverenlerle bir araya geldiklerini, toplandıklarını, konuştuklarını, bunun için kafa yorduklarını kaydetti. Erdoğan şunları söyledi:

‘’Rize’den, Artvin’den, Trabzon’dan çıkan başarılı yatırımcılar, artık bu bölgeye neler yapılabilir, bunun mücadelesini vermeli. Hükümet olarak bunu teşvik etmek, hayır işlerine kolaylık sağlamak, alt yapıyı güçlendirmek görevimiz. Bunu da kademe kademe yapıyoruz. Her şeyi Ankara’dan beklemenin ve istemenin bizi geciktireceğini de hatırlatmak istiyorum. Ankara yolları açacak, yolların üzerindeki engelleri temizleyecek, özel sektör de bu yollardan geçerek, Anadolu’yu yeniden ihya edecek.’’

/ RİZE

28.08.2007


 

Gazeteci Şakir Süter vefat etti

Deneyimli gazeteci Şakir Süter, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Süter’in cenazesi yarın defnedilecek.

Akşam Gazetesi yazarı Şakir Süter, akciğer kanseri tanısı ile 15 gündür tedavi altında olduğu Acıbadem Hastanesi’nde önceki akşam yoğun bakım servisine alınmıştı. Ünlü gazeteci, tüm müdahalelere rağmen dün sabah vefat etti. Süter için yarın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde öğle vakti cenaze namazı kılınacak. Süter'in cenazesi, daha sonra Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Süter, iki yıldır akciğer kanseri tedavisi görüyordu.

/ İSTANBUL

28.08.2007


 

Aydın: İzmir’de herhangi bir sorun yok

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, 22 Temmuz Genel Seçimlerine ilişkin İzmir’deki itirazla ilgili incelemenin tamamlandığını, sonuçlarla ilgili herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

Aydın, yaptığı açıklamada İzmir’deki 6 seçim sandığı ile ilgili yapılan itiraz üzerine inceleme başlattıklarını hatırlattı. Aydın, incelemenin tamamlandığını ve sonuçların kendilerine ulaştığını bildirdi. İnceleme sonucunda herhangi bir sorun belirlenmediğini belirten Aydın, Sandık Kurulu’nun tuttuğu tutanaklar ile bilgisayara giren sonuçların karşılaştırıldığını anlattı. Aydın, ‘’Herhangi bir sorun saptanmadı. Tek tük yanlışlıklar olabilir. Böylelikle bilgisayar sistemine doğru giriş yapıldığını da görmüş olduk’’ diye konuştu.

/ ANKARA

28.08.2007


 

Sarkozy yumuşadı

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Türkiye’nin AB üyeliği müzakerelerinin yeniden başlamasına karşı olmadığını belirtti, ancak tercihinin AB ve Ankara arasında “ortaklık” olduğunu yineledi.

Cumhurbaşkanı seçilmesinden bu yana yaptığı Fransa’nın dış siyaset konusundaki ilk konuşmasında Sarkozy, ülkesinin müzakereler konusunda tam üyeliğe bağlı olmayan başlıklara karşı çıkmayacağını belirtti. Sarkozy, “Avrupa’nın inşasının mutlak öncelik” olduğunu belirterek, ABD ile “dostluktan” yana olduklarını söyledi.

/ PARİS

28.08.2007


 

Eczacılar yeni kararnameden memnun

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, yeni ilaç fiyat kararnamesiyle eczacıların aylık yüzde 2’lik sermaye kayıplarının önlendiğini bildirdi.

Son 2,5 yıldır kurum iskontolarından kaynaklanan fiyat düşüşlerinin hemen yansıtılması sebebiyle her eczanenin ortalama 50 bin YTL civarında zarar ettiğini bildiren Saydan, “Yeni fiyat kararnamesiyle eczacıların aylık yüzde 2’lik sermaye kayıpları önlenmiş oldu. Bu kararname bizi memnun etti” dedi.

Saydan, fiyat kararnamesinin yürürlüğe girmesinin ardından yayınlanan 3 Ağustos ve 10 Ağustos tarihli fiyat düşüşlerinin yürürlük tarihlerinin de 45 günlük süre gözetilerek yeniden düzenlenmesini beklediklerini ifade etti.

/ ANKARA

28.08.2007


 

Okullara ‘küresel ısınma’ genelgesi

Millî Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, yeni eğitim sezonunda öğretmenler ve öğrencilerin küresel ısınma konusunda bilinçlenmesini sağlayacak genelge yayınladıklarını söyledi.

Genelgenin iki gün önce yayınlandığını belirten Çelik, genelgenin 81 ile dağıtıldığını kaydetti.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilâtı’nın (KEİT) “Dünya Eğitim Bakanlıkları Müsteşarları Toplantısı”nın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Hüseyin Çelik, “Yayınladığımız genelge, doğal kaynakların israf edilmemesi, bu konuda öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve bütün eğitim çalışanlarının gerekli duyarlılığı göstermesini içeriyor” diye konşutu.

/ İSTANBUL

28.08.2007


 

Atıklar, ayrı toplanırsa yük olmaktan çıkar

Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Aydın Yıldırım, evsel atıklar ayrı toplandığı takdirde, çevre koruma hizmetlerinin, kamusal bir yük olmaktan çıkıp kendini finanse edeceğini ifade etti.

Geri kazanılabilir atıkların, mutfaktaki organik atıklarla bir arada toplanmasının, atıkların ekonomik değerini, zaman zaman sıfıra indirdiğini söyleyen Yıldırım, lisanslı geri kazanım, entegre, bertaraf ve depolama tesislerinin kurulup, gerekli eğitim ve bilincin de insanlara verilmesiyle, ayrı toplama işlemine geçilebileceğini belirtti. Evsel atıklar ayrı toplanmasının önemine değinen Yıldırım, “Böylelikle kendi kendini finanse edebilen bir sistem oluşacak. O zaman Türkiye’de kaliteli çevre anlayışı bir lüks olmayacak” diye konuştu. Yıllık üretilen 32 milyon ton atığın 4 milyon tonunun geri kazanılabilir özellikte olduğunu söyleyen Yıldırım, 200 depolama tesisi kurulduğunda katı atık yönetiminde başarı elde edileceğini vurguladı. Yıldırım, 2008 yılında, konutlardaki atık bitkisel yağları toplayarak biyo-yakıt olarak değerlendirmeyi hedeflediklerini de anlattı.

/ ANKARA

28.08.2007


 

Engelliyle yardımsever buluşuyor

İzmir’de hayata geçirilmesi planlanan bir proje ile şehirdeki bütün engellilerin bilgilerinin bir havuzda toplanacağı ve gönüllü kişilerin bu havuzdan istediği kişiyi seçerek, ona destek vermesinin sağlanacağı kaydedildi.

Konak Belediyesi Engelliler Komisyonu Başkanı Uğur Yelekli, geliştirdiği bir projeyle İzmir’deki her engelliye gönüllü bir yardımcı bulmayı hedefliyor.

Yelekli, ‘’Yaşam Partneri’’ adını verdiği projeyle engellilerle hayatı paylaşacak, maddî-manevî destek sağlayacak kişileri bir araya getirmeyi amaçladığını söyledi.

Projede öncelikle İzmir’deki bütün engellilerin bilgilerinin bir havuzda toplanacağını ifade eden Yelekli, gönüllü kişilerin ise bu havuzdan istediği kişiyi seçerek, ona destek vermesinin sağlanacağını kaydetti.

Türkiye’de sanılandan da çok engelli vatandaş bulunduğunu belirten Yelekli, ‘’Devletin yetişemediklerine, gönüllüler yardım edebilir ve engelliler sosyal hayatın içinde yer alabilir’’ dedi.

Yelekli, bir çok hayırseverin nereye, kime yardım edeceği konusundaki belirsizliğin bu şekilde giderilmesine çalışılacağına dikkati çekerek, ‘’Biz yardıma ihtiyacı olan engellilerle, birilerine yardım etmek isteyen insanları buluşturacağız. ‘Ben kime yardım edeyim’ diyenle yardıma ihtiyacı olanının buluşması olacak. Evinden çıkamayan bir sürü engelli var. Bunlar dışarı çıkacak’’ diye konuştu.

Engelli ile gönüllü arasında oluşacak dostluğun, engellilerin ruhen rahatlamasına yardım edeceğini ifade eden Yelekli, şunları söyledi: ‘’Bize başvuran, evinden hiç çıkamayan, hiç arkadaşı dostu olmayan engelliler var. Bunlar sosyal hayatın içinde olmak istiyor. Maddî destek olmak isteyenlerin yanı sıra maddî gücü olmayan, manevî destek olmak isteyenler de değerlendirilecek. Bizim kendi bütçemizle kurduğumuz bir erzak havuzu var. Buradan elimizden geldiği kadarıyla engellilere yardım ediyoruz. Bütün engellilerin bilgilerinin toparlanmasının ardından, önümüzdeki günlerde bu projeyi hayata geçireceğiz.”

Empati kurmak önemli

Yelekli, vatandaşların engellilerin sorunlarıyla ilgili çok bilgileri olmadığını belirterek, bütün bir gününü bu kişilerle geçirecek olanların, sorunları daha iyi anlayabileceğini ve böylece daha duyarlı davranacaklarını belirtti.

Engellileri anlayabilmek için empati kurmak gerektiğini ifade eden Yelekli, ‘’Benim babam da engelli olduğu için onların neler yaşadığını, neler hissettiğini çok yakından biliyorum. Belki bu kadar yakınımdaki biri engelli olmasaydı, ben engellilerin sıkıntılarını hiç anlayamayacaktım. Ailesinde engelli birisi olmayanlar da bu proje sayesinde engelli bir dost edinecek ve onun sıkıntılarını yakından görecek’’ diye konuştu.

/ İZMİR

28.08.2007


 

İmam-Hatiplinin büyük başarısı

İmam-Hatip Lisesi mezunu Mevlüt Özbakan, 2002’de girdiği Işık Üniversitesi matematik bölümünü onur belgesi alarak birincilikle bitirdi. 3.67’lik bitirme derecesiyle birinci olan Özbakan, aynı okulun elektronik mühendisliğinde de çap yaptı.

Konya Selçuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu Mevlüt Özbakan, girdiği Işık Üniversitesi’ni birincilikle bitirerek büyük bir başarı gösterdi. 2002’de ÖSS’ye giren Özbakan, katsayı engeliyle karşılaşınca, okumak istediği tıp fakültesini kazanamadı. Işık Üniversitesi Matematik Bölümü’ne giren Özbakan, okuldan birincilikle onur belgesi alarak mezun oldu. 4’lü not sisteminde 3.67 ortalamayla matematik bölüm birincisi olan Özbakan, aynı okulda, elektronik mühendisliği bölümünde de çap yapıp 2 diploma birden aldı.

ÖNDER’İN BURSLU ÖĞRENCİSİ

İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER)’nin burslu öğrencisi olan Özbakan, 2002’de girdiği ÖSS’de ilk binin içerisinde yer almış ancak farklı katsayı uygulamasından dolayı okumak istediği tıp fakültesine girememiş. “Farklı katsayı uygulaması olmasaydı tıp fakültesi veya Bilkent Üniversitesi matematik bölümünde okumak isterdim” diyen Özbakan, “Işık Üniversitesi matematik bölümünden mezun olmayı tek başına yeterli olarak görmezdim ama elektronik mühendisliği bölümünde çap yaparak mezun olmam benim için memnuniyet verici” dedi.

İTÜ’DE YÜKSEK LİSANSA BAŞLADI

İstanbul Teknik Üniversitesi’ne yüksek lisans için kayıt yaptırdığını söyleyen Özbakan, Boğaziçi Üniversitesi’ne de müracaat ettiğini, kabul edilirse Boğaziçi Üniversitesi’ni tercih edeceğini ifade ediyor. Akademik çalışmaya devam edeceğini belirten Özbakan’nın asıl hedefi ise haberleşme sektöründe işe başlamak ve iş dünyası içerisinde kariyer yapmak.

28.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri