Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Köşk sahibini buldu

İlk iki turda seçilmek için gerekli olan 367 sayısına ulaşamayan AKP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, üçüncü tur için aranan salt çoğunluğu sağlayarak cumhurbaşkanlığına seçildi. Üç adayın yarıştığı turda Abdullah Gül 339 oy alırken, MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu’na 70, DSP’nin adayı Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli’ye ise 13 oy çıktı. DTP ve bazı bağımsızlar yine boş oy kullandılar. CHP Meclis boykotunu yeminde de sürdürdü.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 11. Cumhurbaşkanı nihayet seçildi. İlk iki turda seçilmek için gerekli olan 367 sayısına ulaşamayan AKP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, üçüncü tur için aranan salt çoğunluğu sağlayarak cumhurbaşkanı oldu.

Cumhurbaşkanı seçiminin 3’üncü turu dün yapıldı. TBMM Genel Kurulu, saat 15.00’te TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın toplantı yeter sayısını belirlemek üzere yaptığı yoklama ile açıldı. Toptan, yoklama için verilen sürenin dolmasının ardından yaptığı açıklamada, ‘’Bu sonuca göre gündemimizin seçim kısmında yer alan cumhurbaşkanı seçimi için gereken toplantı yeter sayısının, yani 367’nin üzerinde milletvekilinin Genel Kurulda mevcut olduğu görülmüştür’’ diye konuştu. Cumhurbaşkanı seçimi için Anayasada yer alan hükümleri okuyan Köksal Toptan, daha sonra kura ile tasnif komisyonu üyelerini belirledi.

Tasnif Komisyonunun belirlenmesinin ardından, seçim çevrelerine göre adları okunan milletvekilleri, Genel Kurul Salonunda kurulan kabinlerin önünde sıraya girerek oy kullanmaya başladı.

Cumhurbaşkanı seçiminde AKP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu ve DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli yarıştı. Yapılan oylamada AKP’li Gül 339 oy alırken, MHP’nin adayı Çakmakoğlu’na 70, DSP’li İçli’ye ise 13 oy çıktı. 448 milletvekilinin hazır bulunduğu oylamada, 24 oy boş çıkarken, 2 oy da geçersiz sayıldı.

3. turda, üye tamsayısının salt çoğunluğunu (276) alan Abdullah Gül, Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı oldu.

Genel Kurul’da 20 Ağustos Pazartesi günü yapılan ilk tur oylamaya 448 milletvekili katılırken AKP’li Gül 341, MHP’li Çakmakoğlu 70, DSP’li İçli 13 oy almış, 1 oy geçersiz sayılmış, 23 oy da boş çıkmıştı.

24 Ağustos Cuma günü yapılan 2. tur oylamaya 446 milletvekili katılmış; Gül 337, Çakmakoğlu 71, İçli ise 14 oy almıştı. Oylamada, 23 boş oy kullanılmıştı.

İlk resmi program yarın

Yeni cumhurbaşkanının ilk resmi programı ise 30 Ağustos’taki Zafer Bayramı törenleri.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeni kabine listesini bugün 11’inci Cumhurbaşkanına sunacağı bildirildi. Kabine listesi ve 60’ıncı hükümet programı aynı gün Meclis Genel Kurulu’nda okunacak. Hükümet programı üzerindeki görüşmeler, 3 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilecek. 5 Eylül’de yapılacak güven oylamasının ardından TBMM Genel Kurulu 1 Ekim’e kadar tatile girecek.

/ ANKARA

29.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ramazan'da muhtaçlara şefkat eli

  Köşk sahibini buldu

  Paçacı: MHP, anayasal kuralları işletmiştir

  DTP’den yine boş oy

  Basının ilgisi yoğun oldu

  AB: Seçimler, siyasî istikrar getiriyor

  Sezer, son kez "huzur"da

  Reformların karşısında duranlar var

  Başörtüsü yasağı her yerde kalkmalı

  Anayasada yasak yok

  Toptan da komşunun acısını paylaştı

  Mazıdağı Belediye Başkanı Atlı hakkında inceleme

  İnönü tedavisi için ABD’de

  Galata Köprüsü 4 gün trafiğe kapatılacak

  Gişeler şehirden çıkarılıyor

  Su-nüfus dağılımı uyumsuz

  Bahtiyar Almanya’da çocuklar Kur’ân Nuruna koştu

  Yağmur, trafik bilânçosunu ağırlaştırdı

  160 bin dersliğe ihtiyaç var

  Servis denetimi Ulaştırma Bakanlığında

  Kızılay tırları İpsala’dan döndü


 Son Dakika Haberleri