Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Tarihî binalara Bakanlık desteği

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kişisel mülkiyetteki tarihî binaların onarımı için geçen yıl Samsun’a yaklaşık 70 bin YTL destek sağlandığı bildirildi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Taşınmaz Kültür Varlıklarının Onarımına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik kapsamında Samsun’da bugüne kadar 28 kişi başvuruda bulundu.

Geçen yıl 5 kişinin başvurusu kabul edilirken, bu kişilere sahip oldukları taşınmaz kültür varlıklarını doğru kriterlere uygun restore edebilmeleri için toplam 37 bin 872 YTL proje yardımında bulunuldu. Ulugazi Mahallesi’nde Cami Kuran Kursu ve Müştemilatı Yardımlaşma Araştırma Derneği ise bu dönemde 32 bin YTL ödenek kullandı.

Tescilli tarihî yapıların projelendirme ve onarım aşamasında maliyetin yüzde 70’ine kadar destek sağlanmasını öngören yönetmelik kapsamında Samsun’da bu yıl ise 3 başvurudan birinin proje yardımından, ikisinin de proje uygulama yardımından yararlandırılmasına karar verildi.

Söz konusu kişilerle sözleşme yapıldığı, ancak ödeneklerin henüz gelmediği bildirilirken, başvuruda bulundukları halde, başvuruları kabul edilmeyenlerin başvurularını güncelleyebilecekleri bildirildi.

30.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tarihî çeşmeler bakımsızlık kurbanı

  Hindistanlı yönetmenden Mevlânâ filmi

  Tarihî binalara Bakanlık desteği

  Dümbüllü ödülleri sahiplerini buldu

  Ankara özel müze zengini


 Son Dakika Haberleri