Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hindistanlı yönetmenden Mevlânâ filmi

Hindistanlı yönetmen Dr. Muzaffer Ali’nin yönetmenliğini yaptığı Mevlânâ’nın hayatını konu alan ‘’Aşk Ateşi İçinde Mevlânâ’’ adlı sinema filminin sahnelerinin büyük bölümünün Sivas’ta çekileceği bildirildi.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Mevlânâ’nın 800. doğum yıl dönümü sebebiyle Hindistanlı yönetmen Dr. Muzaffer Ali’nin ‘’Aşk Ateşi İçinde Mevlânâ’’ adlı yaklaşık iki saatlik sinema filmi çekmeyi planladığı kaydedildi.

Sinema filminin çekimi öncesi Sivas’a gelerek incelemelerde bulunan Muzaffer Ali’nin, Belediye Başkanı Sami Aydın’ı da makamında ziyaret ederek bir süre görüştüğü belirtildi.

Açıklamaya göre, ziyarette konuşan yönetmen Muzaffer Ali, filmin yaklaşık maliyetinin 25 milyon dolar olacağını belirterek, filmi Konya, Kayseri ve ağırlıklı olarak Sivas’ta çekeceklerini bildirdi.

Filmin bazı sahnelerinin kış ortamında çekileceği için özellikle, bu bölümlerin Ocak ve Şubat aylarında Sivas’ta yapılacağını ifade eden Ali, bu proje kapsamında Başkan Aydın’dan yardım beklediğini kaydetti.

Mevlânâ’nın hayatını konu alan ‘’Aşk Ateşi İçinde Mevlânâ’’ adlı sinema filminin büyük bir bölümünün Sivas’ta çekileceğini bildiren Ali, bu sebeple Sivas’a büyük önem verdiklerini söyledi

Belediye Başkanı Sami Aydın da bu filme destek vermenin kendilerini onurlandıracağını belirterek, belediye olarak gereken desteği sağlayacaklarını ifade etti.

30.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tarihî çeşmeler bakımsızlık kurbanı

  Hindistanlı yönetmenden Mevlânâ filmi

  Tarihî binalara Bakanlık desteği

  Dümbüllü ödülleri sahiplerini buldu

  Ankara özel müze zengini


 Son Dakika Haberleri