Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Dümbüllü ödülleri sahiplerini buldu

Üsküdar Belediyesi’nce düzenlenen 19. Uluslararası Katibim Kültür ve San’at Şenliği kapsamında, geleneksel Türk tiyatrosunun büyük ustası İsmail Dümbüllü anısına verilen ödüller, sahiplerini buldu.

‘’En İyi Tiyatro Oyunu Ödülü’’nü, ‘’Öp Babanın Elini’’ oyunuyla Gazanfer Özcan-Gönül Ülkü Tiyatrosu adına tiyatro müdürü Sinan Yıldırım, ‘’En İyi Film Ödülü’’nü ‘’Dondurmam Gaymak’’ adına filmin oyuncularından Gülnihal Demir ve Recep Yener, ‘’En İyi Dizi Ödülü’’nü de ‘’Köprü’’ adına dizinin oyuncularından Haldun Boysan aldı.

Törende ayrıca, Nejat Uygur, Erol Günaydın, Zihni Göktay ve Müjdat Gezen’e ‘’İsmail Dümbüllü Yaşam Boyu Onur Ödülü’’ verildi.

Nejat Uygur, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, İsmail Dümbüllü ile Şehzadebaşı Tiyatrosu’nda oynadığı dönemde tanıştığını belirterek, ‘’İsmail Dümbüllü, Türk tuluat sanatının en değerli sanatçılarından biridir. Günümüzde birçok usta tiyatrocunun yetişmesinde onun emeği vardır’’ dedi.

Erol Günaydın, Müjdat Gezen ve Zihni Göktay ise İsmail Dümbüllü’nün Türk tiyatrosundaki önemini ve onunla ilgili anılarını anlattılar.

Ödül töreninin ardından san’atçılar toplu fotoğraf çektirdi.

30.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tarihî çeşmeler bakımsızlık kurbanı

  Hindistanlı yönetmenden Mevlânâ filmi

  Tarihî binalara Bakanlık desteği

  Dümbüllü ödülleri sahiplerini buldu

  Ankara özel müze zengini


 Son Dakika Haberleri