Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

YÖK’e Şerif Mardin!

Fatih Portakal adlı okurumuz mesaj göndermiş. Özetle şöyle diyor: “YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’in görev süresi yakında bitecek. Cumhurbaşkanı Gül, o makama Prof. Şerif Mardin’i atasın.”

Okurumuza verdiğim cevapta, bunun çok hoş bir fikir olduğunu... Ancak

80 yaşındaki Şerif Hoca’nın böyle bir görevi kaldıramayacağını belirttim.

Peki ne yapılabilir? Bildiğiniz gibi Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) adlı bir devlet kuruluşu var. Bu akademideki ‘ Kemalist’ hocalar, dünyaca ünlü siyaset ve sosyal bilimcimiz Prof. Mardin’in üyeliğini engelliyor. Mardin tam üç kere reddedildi.

Niye reddettiklerini daha önce yazmıştım: 1980’lerde, Nur Cemaatinin kurucusu Said Nursi’yi inceleyen bilimsel bir araştırmaya imza atmıştı.

Bu zevat olaylara at gözlüğü ile baktığı için, Nurculuğu inceleyen Mardin’in de Nurcu olduğunu sanıyor. “ Yahu ne alakası var, vallahi değil “ diye boşuna nefesinizi harcamayın çünkü ona da cevapları hazır: “ Atatürkçü bir bilim adamı, dincileri araştırmaz! Çünkü onları muhatap almaz... “ Okurumuza verdiğim cevapta, YÖK başkanlığı yerine Prof. Mardin’e (Ve Orhan Pamuk’a) “ Devlet Üstün Hizmet Madalyası “ verilebileceğini de belirttim.

Sabah, 30.8.2007

Emre AKÖZ

31.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Asker ne yapmak istiyor?

  Bu vatan hepimizin

  Gidenin ardından

  30 Ağustos’u üzüntü ile kutluyorum

  YÖK’e Şerif Mardin!

  İleri gelenler, ileri gidenler


 Son Dakika Haberleri