Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

AB’lilerin tercihi Türkiye

AB’nin kamuoyu yoklamaları kurumu Eurobarometre tarafından yapılan kapsamlı bir araştırmanın sonuçlarına göre, AB’liler, ‘’yakın gelecekte AB’ye üye olacak ülkeler’’ sıralamasında Türkiye’yi başa çıkardı.

Eurobarometre’nin 27 bin kişinin görüşüne dayanan ‘’AB’nin komşularıyla ilişkileri’’ konulu kamuoyu yoklamasında, AB’ye yakın gelecekte üye olabilecek 5 ülkenin hangileri olacağı da soruldu. Bu sıralamada Türkiye (yüzde 34), Hırvatistan (yüzde 12), Romanya ve Bulgaristan (yüzde 11) ve Ukrayna (yüzde 10) ön plana çıktı.

Romanya ve Bulgaristan’ın AB üyesi olduğunu bilmeyenlerin varlığı dikkati çekerken, Polonya ve Kıbrıs Rum kesimi gibi AB üyelerinin de ‘’yakın gelecekte katılabilecekler’’ arasında yer aldığı gözlemlendi.

Türkiye’nin AB’ye yakın vadede katılacağını düşünenlerin başında Hollandalılar (yüzde 66), İsveçliler (yüzde 59), Danimarkalılar (yüzde 55), Lüksemburglular (yüzde 52) Finler ve Yunanlar (yüzde 51) ve Almanlar (yüzde 50) geliyor.

Aynı kamuoyu yoklamasının sonuçlarına göre, AB vatandaşlarının yüzde 80’i, AB’nin komşularıyla ilişki politikasından habersiz gözüküyor.

Kamuoyu yoklamasına katılan AB’lilerin yüzde 89’u, komşularla yapılacak işbirliğinde terörizm ve suç örgütlerine karşı mücadele unsuruna öncelik verilmesini istiyor. İşbirliğinde çevre ve enerji, ekonomik gelişme, demokrasi, eğitim ve göç dosyalarının ön plana çıkarılması da öneriliyor.

/ BRÜKSEL

31.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Aleksi’den, 16’ıncı Benediktüs’e soğuk evet

  Pentagon: Silâhlar bizim

  Foxman’ın yeni mesajı, eski mesaj mı?

  ‘Ermeni tasarısı ilişkilerimizi geriletir’

  İsrail, Suriye üzerinden Rusya’yı suçladı

  ‘Irak’ta durum kontrolümüz altında’

  Müşerref: Baskıları kabul etmem!

  Rice’dan tebrik

  AB ile Türkiye yakınlaşır

  Barroso, Sarkozy’nin açıklamasından memnun

  Avivi veda etti: Babacan’ı tanıyoruz

  İnsan Hakları İzleme Örgütü tek yanlı

  AB’lilerin tercihi Türkiye

  Flaş disklerde geri sayım

  Çin Seddi kısalıyor

  Hahamdan ‘dinî özgürlük ihlâli’ dâvâsı


 Son Dakika Haberleri