Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Fransa’dan, Avrupa’ya Irak çağrısı

Fransa, Birleşmiş Milletler’in (BM) Irak’a barış getirme çabasına tam olarak desteklemesi gerektiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, bir radyoya yaptığı açıklamada, “Uluslararası toplum, özellikle Avrupa, BM’nin bu ay çıkardığı en son kararını uygulamalı.” dedi. BM Güvenlik Konseyi, ABD ve İngiltere’nin hazırladığı kararı onaylamıştı. Kararda, Irak’ta BM’ye daha fazla rol tanınıyor. Güvenlik Konseyi’nin kararı ardından Fransız bakan, Irak’ı ziyaret etmişti. Kouchner, “Umarım Avrupalı meslektaşlarım bu örneği takip eder.” şeklinde konuştu.

Fransa, Irak siyasetinde değişikliğe gitmeye başladı. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin ABD’de Başkan George W. Bush ile görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanı Kouchner, Irak’a 3 günlük bir ziyaret düzenlemişti. Kouchner, Paris’in Irak konusunda kenarda beklemeyeceğini söylemişti. Irak ziyareti sırasında gelen tepkilere ilişkin Kouchner, Sarkozy’nin iktidara gelmesi ile Irak siyasetlerine değişiklik olduğunu söylemişti. Kouchner, “Önceden ‘Irak’ta görecek bakacak birşey yok. Çok karışık bir yer. Karışmamak gerekli’ diye bir düşünce vardı. Artık bu yok.” şeklinde konuşmuştu. Dış politikaya ilişkin cumhurbaşkanı olduktan sonra konuşan Sarkozy Irak’a ilişkin olarak, “Siyasi çözümden başka seçenek yok. Yabancı unsurların çekilmesi için net bir takvim açıklanmalı. Bu şekilde, sahadaki oyuncular sorumluluklarını tartıp kendilerini organize edebilir.” demişti.

Fransa Dışişleri Bakanı Kouchner, Avrupalıların ABD ile anlaşmazlıklarını bir kenara koyarak varolan duruma istikrar getirmek için çalışmalarını istedi. Kouchner, “ABD’lileri Irak’ı işgal ettikleri için cezalandırmaya gerek yok. Irak’taki yabancı unsurların çekilmesini ABD ve Irak hazırlayabilir. Kriz sadece Irak’ta değil, bölgesel. İran, burada önemli bir rol oynuyor.” dedi.

/ PARİS

01.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  200 gazeteci savaş kurbanı

  ‘Sih’lerden “başörtüsü kontrolüne” tepki

  ‘Irak’ta ortaklara ihtiyacımız var’

  İki ABD askeri daha öldü

  İsrail’de deniz kazası: 2 ölü

  Fransa’dan, Avrupa’ya Irak çağrısı

  Maliki: Diğer gruplar Sadr’ı takip etmeli

  Taliban’ın bıraktığı rehineler sorun çıkardıkları için üzgün

  Gazze’de Hamas karşıtı gösteri

  ABD okullarına tabiat isimleri

  Bulgaristan’da Türk çeşmesine saldırı


 Son Dakika Haberleri