Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Sadakat Treni’nde son istasyon Hasankeyf

Doğa Derneği ve Atlas Dergisi’nce Hasankeyf’e destek amacıyla düzenlenen Sadakat Treni ile Batman’a gelen 320 kişi, geceyi Dicle Nehri’nin kıyısındaki çardak ve mağaralarda geçirdi.

Ilısu Barajı Gölü altında kalacak olan Hasankeyf’e destek vermek amacıyla Doğa Derneği ve Atlas Dergisi’nce düzenlenen faaliyet kapsamında 2 gün önce Ankara ve İstanbul’dan Sadakat Treniyle yola çıkan 320 kişi, gece Hasankeyf Kalesi’nin altından akan Dicle Nehri kıyısındaki çardak ve mağaralarda konakladı.

Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken, pek çok imza atıldığını ve toplumu karamsarlığa iten birçok aktivitelerin yapıldığını, ancak baraj konusunda atılan imzaları kâğıt üzerinde bulunan birtakım lekeler olarak tanımladıklarını söyledi.

Hasankeyf’in koca bir kaya kütlesi üzerinde binlerce yıldır inşa edilmiş bir şehir olduğunu vurgulayan Eken, şunları kaydetti:

‘’Dolayısıyla imzalar 200’ü geçse de 500’ü geçse de bin olsa da Hasankeyf’in gücü ve enerjisiyle boy ölçüşemez. Barajın vereceği şey, elektrik enerjisidir. Hasankeyf ise bütün Türkiye’ye yaşam enerjisi veriyor. Ve bizim asıl ihtiyacımız olan enerjiyi veriyor. Hasankeyf’in sular altında kalmaması için mücadeleye devam edeceğiz. Bütün Türkiye’ye bir çağrımız var. Bu çağrımızı aynı zamanda Cumhurbaşkanımıza da yapıyoruz. Diyoruz ki bu tarihi yanılgının önüne geçelim. Hep beraber Hasankeyf’in yok edilmesinin acısını ve utancını değil, onu yaşatmanın gururunu duyalım. Baraj yapılmaması için elimizden geleni yapacağız.’’

02.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gökdere’den san’at akıyor

  Sadakat Treni’nde son istasyon Hasankeyf

  ‘Fotoğraf tutkunları’ Halfeti’de buluştu

  Osmanlı komutanının 49 yıllık bekçileri

  Tarihî şehirler Şanlıurfa’da buluştu

  El san’atları unutulmadı

  İshak Paşa Sarayı’na restorasyon


 Son Dakika Haberleri