Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Talat: 5 Eylül’den umutluyum

İZMİR - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 5 Eylül 2007’de Kıbrıs Rum Kesimi lideri Tasos Papadopulos’la yapacakları görüşmeden umutlu olduğunu ifade ederek, ‘’Eğer ortak bir kanaate varabilirsek Kıbrıs sorununu çözmemek için ortada bir neden görmüyorum’’ dedi.

Talat, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla İzmir’in Dikili Belediyesi’nin davetlisi olarak geldiği ilçede Kıbrıs sorununa ilişkin bir konferans verdi. Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen konferansta Kıbrıs sorunun tarihçesi ve 2004 yılında Annan Planı’nın Rum kesimi tarafından reddedilmesiyle sonuçlanan süreç hakkında bilgi veren Talat, Kıbrıslı Türklerin gelinen bu son noktanın ardından dünyada daha iyi anlaşılır hale geldiğini söyledi. Kıbrıslı Türklerin 2004 yılının ardından da ‘’barış isteyen ellerini’’ defalarca Rum kesimine uzattığını ifade eden Talat, bunun sonucunda ilki 8 Temmuz 2006’da, ikincisi de bu yıl 5 Eylül için olmak üzere iki defa olumlu cevap aldıklarını belitti. Talat, 8 Temmuz’daki görüşmelerin Papadopulos’un süreci uzatmak istemesi sebebiyle sonuç vermediğini dile getirerek şunları kaydetti:

‘’5 Eylül’de bir araya geliyoruz. Güney Kıbrıs’ta seçim var. ‘Seçim nedeniyle bugün görüşme oluyor’ gibi eleştiriler var etrafta. Belki de doğrudur, ancak bilirsiniz barış sürecini başlatabilmek için mutlaka bir vesile lazım. Varsın Güney’deki seçimler vesile olsun. Biz bir araya geliyoruz ya, oturacağız, konuşacağız, tartışacağız, belki bir yolunu buluruz... 5 Eylül’e ben umutla bakıyorum. Dünya Barış Günü’nden 5 gün sonra bir araya gelip Kıbrıs’ta barışı sağlayacak temel anlaşmayı yapmak üzere eğer ortak bir kanaate varabilirsek Kıbrıs sorununu çözmemek için ortada bir neden görmüyorum’’

Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs Türk halkının sorunu çözerken kendi haklarını korumakta da kararlı olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade etti.

/ İZMİR

03.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Topraklarımızı kaybediyoruz

  Hükümet programı bugün Mecliste

  Milletin mutabakatı var

  Referandum takvimi işliyor

  Koru: Hükümetin önceliği yoksullar olmalı

  Yağış ve sel uyarısı

  Dünya barışı için din kardeşliği

  Barış Gününde terör eylemi

  Talat: 5 Eylül’den umutluyum

  Gıdada vurguna dikkat!

  İktidar gurbetçiyi unuttu

  Emekliler sendika istiyor

  Memur, zam için Uzlaştırma Kurulu’na başvuracak

  Su sorunu masaya yatırılıyor

  Ankara'nın ilk yabancı konuğu

  Okul alış verişine dikkat

  Göl kuruyunca, helikopter enkazı ortaya çıktı

  Apartman harcamalarına sıkı denetimler geliyor

  Doktor adayları da sigaradan korkmuyor

  İşçi çocuklara telâfi eğitimi

  Üniversite öğrencisi evde kalmayı tercih ediyor

  Lastiği patlayan minibüs devrildi: 18 yaralı


 Son Dakika Haberleri