Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Devlet, trafik terörüne seyirci

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Enstitüsü Başkanı İhsan Memiş, ‘Terörde cami saflarında buluşan kamu gücünü elinde bulunduran devlet ve siyaset erki, her nedense senede yaklaşık 10 bin kişinin öldüğü trafik kazalarında hiçbir önlem almamaya ve geride kalan ailelerini sormamaya sanki çaba göstermektedirler’’ dedi.


28 Şubat sürecinin ürünü

Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneğinin bütün farklılıklara açık “Kamusal Alan Buluşması” gerçekleştirildi. Farklı inanç ve düşüncelere sahip insan

Darbe hukuku istemiyoruz

“Darbe Karşıtı Platform’’ tarafından yapılan açıklamada, “Kendi iç istikrarını hemen hiç yakalayamayan egemenlerin çıkmaz politikalarının girdabında h


  Üniversitelere kayıt başladı

Üniversitelere kayıtlar başladı. Tüm üniversitelere kayıtlar, 10 Eylül 2007’de sona erecek.


  AKP MYK’da görev değişikliği

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, boş bulunan MYK üyeliklerine seçimler ile görevlendirmelerde değişiklikler yapıldı.


  İki dinin ortak türbesi

Türk-Yunan Dostluk Kültür ve Turizm Festivali için Yunanistan’dan Aksaray’ın Güzelyurt ilçesine gelen bir grup, Müslümanlar için de mukaddesl sayılan Mamas Baba Türbesi’nde mum ve tütsü yakıp duâ etti. Grup başkanı Kaplanisis Yusufidis, “Mamas Baba Türbesini Müslümanlar Cuma günleri cami, Hristiyanlar Pazar günleri kilise olarak kullanmış’’ dedi.


  Okulları polis bekleyecek

Emniyet Genel Müdürlüğü, yeni eğitim-öğretim yılı yaklaşırken okulların ve öğrencilerin güvenliğine ilişkin yoğun önlemler alıyor. Polis, okulların giriş ve çıkış saatlerinde resmi veya sivil ekipler görevlendirecek. Servis araçları titizlikle denetlenirken, öğrencilerin zararlı akımlardan etkilenmemesi için uzman ekipler okul çevresinde sürekli görev alacak.


  MGK’nın gizli belgesi bakanlıklarda kayboldu

Millî Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterliği tarafından 15 yıl sonra uygulamadan kaldırılan “Dış Ülkelerdeki Türkler Hakkında Özel Millî Siyaset Belgesi”, gönderildiği bakanlıklarda bulunamadı.


  Çocuklar tehlikede

Gazi Üniversitesi Çocuk Sağlığı Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Figen Şahin, eğitimli eğitimsiz bütün ebeveynlerin çocuk yetiştirme konusunda eğitim alması gerektiğini belirtti.


  Fırat: Kılık kıyafet Anayasası olmayacak

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Anayasa değişikliğine ilişkin partide oluşturulan komisyonun ön çalışmasını tamamladığını bildirdi. Fırat, yapılacak Anayasanın bir kılık kıyafet düzenlemesi olmayacağını söyledi.


  Arınç: Bakanlığı ben istemedim

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, kabineye girmeyi kendisinin istemediğini söyledi.


  Hükümet programı Meclis'te görüşüldü

TBMM Genel Kurulunda, 60. Hükümetin programı görüşüldü. Genel Kurul, Meclis Başkanı Köksal Toptan başkanlığında saat 15.00’de toplandı.


  362 terörist etkisiz hale getirildi

Terörle mücadele kapsamında, 2007 yılının Ocak-Ağustos döneminde 159 terörist ölü, 128 terörist sağ olarak ele geçirildi, 75 terörist ise güvenlik güçlerine teslim oldu.


  Belen’de çatışma: 1 üsteğmen yaralandı

Hatay’ın Belen ilçesinde askeri kıyafet giyen teröristlerle jandarma ekiplerinin çatışmasında 1 üsteğmenin yaralandığı bildirildi.


  Gazeteciler, hükümet programından memnun değil

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, ‘’Hükümetin programında medya ile ilgili bölüm doyurucu olmaktan uzak görünüyor’’ dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri