Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD, Irak’ta yalnız kalıyor

ngiliz askerleri, Irak’ın Basra şehrinden çekilmeyi tamamladılar. Basra’daki Irak güvenlik operasyonlarının sorumlusu General Mahen el Firayci, İngiliz askerlerinin dün sabaha karşı şehir merkezindeki üsleri olan Basra Sarayı’ndan çekilmesinin ardından sarayı koruma görevini Irak ordusunun üstlendiğini söyledi.


Gordon Brown: Çekilme planlı

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, İngiliz askerlerinin, Irak’ın Basra şehrinden çekilme işleminin yenilgi değil, “planlı ve programlı bir operasyon”

Bush’tan Irak’a gizli ziyaret

ABD Başkanı George Bush, Irak’a sürpriz ziyarette bulundu. Bush’un, Irak’a 11 saatlik gizli uçuşundan sonra indiği bildirildi.


  Irak’ta durum hassasiyetini koruyor

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Irak’taki durumun “hassas” olduğunu, bu ülkede “gerekli siyasi uzlaşı için daha yapacak çok şeyin bulunduğunu” belirtti.


  Nejad: ABD bize saldıramaz

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD’nin ülkesine saldırmayacağı yönünde matematiksel şartlarının olduğunu ve bir mühendis gibi hesaplamalar yaptığını söyledi.


  Lavrov: Bir daha Soğuk Savaş olmaz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve ABD arasında Soğuk Savaş döneminde olduğu gibi bir dizi karşıtlık sistemi olmadığını söyledi. Moskova Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (MGIMO)’nde bir konuşma yapan Lavrov, bu yüzden de yeni bir Soğuk Savaş ihtimalinin olmadığını ifade etti.


  Barguti’den Hamas’a uyarı

İsrail’deki bir cezaevinde tutuklu bulunun El Fetih liderlerinden Mervan Barguti, Hamas’ı, erken seçimi kabul etmesi yönünde uyardı


  Taliban üssüne saldırı: 25 ölü

Afganistan’ın güneyinde Afgan ve ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin, Taliban güçlerinin üssüne saldırı düzenlediği, operasyonda tahminen 25 Talibanlının öldüğü açıklandı.


  K. Kore, terörü destekleyen ülkeler listesinden çıkacak

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Kuzey Kore’yi terörizmi destekleyen ülkeler listesinden çıkarmaya karar verdiğini bildirdi.


  Feliks Kasırgası şiddetini arttırdı

Karayip denizinin güneyindeki kıyıları tehdit eden Feliks kasırgasının 5. alarm kategorisine çıktığı bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri