Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

2008'i zora soktuk

Euro 2008 elemelerinde deplasmanda Malta ile 2-2 berabere kalan A Milli Takımımız, grup lideri Yunanistan'la aramızdaki farkı 2'ye indirme fırsatını geri tepti.

Euro 2008 elemelerinde deplasmanda zayıf rakibi Malta ile 2-2 berabere kalan A Milli Takımımız lider Yunanistan'ın 4 puan gerisine düştü. Moldova'yı yenen Norveç ise bir maç fazlasıyla 2 puan fark attı. C Grubu'nda mücadele eden Türkiye son oynanan maçlarda grupta haftayı bay geçerken Yunanistan, Moldova'yı 2-1 yenmiş ve puan farkını 5'e çıkarmıştı. Cumartesi gecesini bay geçen Yunanistan'la aramızdaki farkı 2'ye indirme şansını yakalayamadık. 13 puanla Moldova karşısına çıkan Norveç deplasmandan sahadan 1-0 galip ayrılarak 16 puanla ikinci sıraya yükseldi. Bosna&Hersek ise Macaristan deplasmanından eli boş döndü ve sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Grupta seyircisiz oynama cezasını tamamlayan A Milli Takımımız 12 Eylül Çarşamba akşamı oynayacağı Macaristan maçını ise BJK İnönü Stadı'nda seyircisi önünde oynayacak.

10.09.2007


 

Terim: Kadro değişecek

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Malta karşısında beklemedikleri puan kaybı yaşadıklarını söyledi. Terim, ''Aklımızda olmayan 2 puan kaybettik. Bahaneler bulacak değilim. Artık Macaristan maçının mutlaka kazanmamız gereken bir duruma geldik. Kredilerimizi yiyoruz'' dedi.

Malta takımı karşısında iyi bir oyun sergileyemediklerini söyleyen Terim, ''Pozisyon bulduk ama yeterli değildi. Dolayısıyla çarşamba gününe hazırlanacağız. Evimize güzel galibiyetle ve moralle dönüp İnönü Stadı'nda seyircimizin önüne öyle çıkmak istiyorduk ama olmadı. Bu çocuklar, çok güzel maçlar oynadılar. Olmasa tabii ki iyiydi ama şimdi seyircimize her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var'' ifadesini kullandı.

Terim, hayatı boyunca, ''Rakibiniz kadar mücadele etmezseniz, Yüreğinizi onun kadar koymazsanız, oyununuz bozulur'' dediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Biz o coşkudan yoksunduk. Oyuna daldık ve aklımızda gol yemek yoktu. Gol yeyince şok yaşadık. Öne geçsek durum değişik olabilirdi ama hep geriden geldik. Oyun içinde değişiklikler yaptık. Maalesef pozisyonu yakaladık ama golü yakalayamadık ve kendi kalemizde kontra ataktan gol gördük. Sanırım bir şey olmaz düşüncesi vardı. Başka türlü olamaz çünkü. Demek ki, bazı noktalarda fiziğimiz de yeterli değil.''

Terim, oyuncuları içinde hayal kırıklığı yaşadığı kimsenin olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine, ''Ben, hiçbir oyuncumu hayatım boyunca suçlamadım. Kabahat varsa ben üstlenirim'' derken, değişikliğe gidebileceği imasında da bulunarak, ''Bu 90 dakika içinde eforunu net görmediğimiz arkadaşlarımızın değişikliği söz konusudur. Daha taze arkadaşlar sahada olabilir'' şeklinde konuştu. Takımın dağınık görünümü toparlayabilecek oyuncular olarak Emre, Hakan Şükür ve İbrahim Üzülmez'i gösteren Terim, Arda ve Sabri'nin sakatlıklarının planlarını bozduğunu söyledi.

10.09.2007


 

Malta kaptanı Said: Türkiye'ye golatmak benim için büyük onur

Millilere ilk gölü atan Malta Milli Takımı'nın forveti Brian Said, ''Bir puan bizim için çok önemli. Türkiye futbolun güçlü olduğu bir ülke. Grupta 5 puana ulaştık. Bu bizim için bir rekor. Türkiye'ye karşı oynadığımız bir maçta buna ulaştık. Harika bir gün'' şeklinde konuştu.

Millilere ilk gölü atan Malta Milli Takımı'nın forveti Brian Said, maç sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Said: "Golü attıktan sonraki anlar hayatımdaki en güzel anlarıydı. Türkiye'ye karşı gol atmak benim için büyük bir onur. Önemli bir goldü ve maçın geri kalanında bize yardımcı oldu'' dedi. Türkiye'ye karşı alınan 1 puanı nasıl değerlendiriyorsun sorusuna ise Brian: ''Bir puan bizim için çok önemli. Türkiye futbolun güçlü olduğu bir ülke. Grupta 5 puana ulaştık. Bu bizim için bir rekor. Türkiye'ye karşı oynadığımız bir maçta buna ulaştık. Harika bir gün'' şeklinde cevap verdi.

10.09.2007


 

12 Dev Adam'a İtalya son fırsat

35. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda bugün Türkiye ve İtalya, turnuvada çeyrek finale kalma umudu için ''Ya devam, ya tamam'' maçına çıkacaklar.

Her iki takım da ilk gruplarından 1'er galibiyetle üst tura çıkarken, oynadıkları ilk maçları kaybettiler. Gerek Türkiye gerekse İtalya 6 takımın bulunduğu üst turda ilk 4'e girip çeyrek finale yükselmek için kalan 2 maçını kazanıp, Almanya'nın her 2 maçını da kaybetmesini bekleyecek. Madrid'de oynanacak İtalya-Türkiye maçı, TSİ 17.30'da başlayacak.

10.09.2007


 

Fırsatlar kaçıyor

2008 finallerine katılma yolunda Malta beraberliği bütün hesaplarımızı altüst etti. Şimdi Çarşamba günü ağırlayacağımız Macaristan'ı mutlaka yenmemiz gerekirken, aynı gün oynanacak Norveç-Yunanistan maçının da berabere bitmesi bizim açımızdan en iyi sonuç olacak. Çünkü, Yunanistan galip gelirse 18 puandan 21 puana yükselecek ve arayı oldukça açacak. Norveç'in kazanması halinde puanı 19'a çıkacak. Biz ise Macaristan'ı devirirsek 17 puana ulaşacağız. Bu yüzden lider Yunanistan'ın berabere kalarak 19 puanda tutmak önümüzdeki maçları dikkate aldığımızda en iyi sonuç olarak değerlendirebilinir.

Fatih Terim ve yardımcıları, Milli Takım kadrosunu açıklarken duygusal davranmamalı. Sürekli aynı isimleri sahaya sürmemeli, 3 büyüklerde oynamayan formda oyunculara da fırsat tanımalı. Örneğin Emre Belözoğlu'nu ele alalım. İngiltere Premier Lig'inde bir ayı geride bıraktığımız halde tek bir maç bile oynamadı. Ama Türk Milli Takımında direkt yer alıyor. Bu durum Süper Ligdeki başarıları ile kadroya giren ancak yedek kulübesinde oturtulan oyunculara büyük bir saygısızlıktır. Keza, Tuncay Şanlı'nın durumu da aynı. Kendi takımında son 5 dakika yer bulabilirken, Terim tarafından adeta ödüllendirilerek, ilk 11'de sahaya çıkıyor. Bu listenin içine Arda Turan'ı da ekleyebiliriz. Bu durum ister istemez oyuncular arasında hoşnutsuzlğa sebep oluyor..

Malta maçında Hamit Altıntop ve İbrahim Üzülmez dışında bütün takım kötü oynadı. Kaleci Hakan çok tecrübesiz. Yediği ikinci golde rakibinin ayağına yapacağı hamlede gecikmesi bize pahalıya patladı. Savunmanın son adamları Servet Çetin ve İbrahim Toraman birbirleriyle hiç anlaşamıyor. Her ikisi de Malta atakları karşısında çaresiz durumlara düştü. Orta sahamız da iyi değildi. Bu bölgede Emre Belözoğlu ayağında fazla top turarak rakibin ekmeğine yağ sürdü. Ayhan Akman'ın girmesiyle orta saha biraz toparlandı. Bir de, Hakan Şükür'ü 90 dakika oyunda tutmak hata. Çok ağırlaşmış. Hiçbir hava topuna sahip olamadı. Deniz Barış yerine Gökhan Ünal girseydi gol pozisyonlarında daha fazla umutlu olabilirdik..

[email protected]

Erol DOYURAN

10.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri