Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Bir olalım, büyük düşünelim

Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenliklerinde konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye ve Türk milletinin küçük düşünemeyeceğini belirterek, “İçerde birlik ve beraberliğimizi koruyabildiğimiz sürece Türkiye’nin aşamayacağı engel yoktur” dedi.


CHP’liler Anıtkabir’de

CHP’nin 84. kuruluş yıldönümü dolayısıyla partilileriyle beraber Anıtkabir’i ziyaret eden Genel Başkan Baykal, Anıtkabir Özel Defterine “Cumhuriyetimi

Seçmen, 96 bin 692 arttı

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de içeren Anayasa değişikliği paketi için yapılacak halk oylamasında oy verecek seçmen sayısı, 22 Temmuz


  İlk teravih 12 Eylül’de

Müslümanların “11 Ayın Sultanı’’ olarak adlandırdığı Ramazan 12 Eylül Çarşamba günü kılınacak ilk teravih namazıyla başlayacak.


  Duruşmaların ertelenmesi mazide kalacak

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, mahkemelerin bilgisayar sistemi ile elektronik ortamda yapılması yönündeki BUYAP projesinin yüzde 100 kullanılmaya başlanması halinde, basit sebeplerle duruşmaların ertelenmesinin artık mazide kalacağını söyledi.


  Komşudan AB desteği

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, “Atina’nın politikasının net olduğunu ve Türkiye’nin Avrupa geleceğini desteklediklerini” söyledi.


  Türk-Yunan doğalgaz hattı gün sayıyor

Yunanistan Kalkınma Bakanı Dimitris Sufias, ‘’Türk-Yunan doğalgaz boru hattının 15-20 gün içinde faaliyete geçeceğini’’ söyledi.


  Gurbetçi, AB ilişkilerini geliştirecek

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa ülkelerinde yaşayan Türklerin, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında ilişkilerin gelişmesine önemli katkılarının olacağını söyledi.


  Rejim, kendisini tasfiye ediyor

Yeni Asya’ya konuşan araştırmacı-yazar Serdar Şen, “Şu an, bence rejim tasfiye ediliyor. Bu siyasal İslâmcılar tarafından laik rejimin tasfiyesi değil. Bu tasfiyeyi rejimin merkezindeki iktidar güçleri başlatmıştır” dedi.


  Minikler bugün okulda

Türkiye genelinde ilköğretim 1. sınıfa kayıt yaptıran yaklaşık 900 bin öğrenci ve 750 bin anaokulu öğrencisi bugün ‘’uyum sağlamak’’ amacıyla okula başlayacak.


  Okuldaki ilk gün korkusuna dikkat

Bugün okula başlayacak olan miniklerde okul korkusu olabilir. Uzmanlar anne ve babalara uyarılarda bulunarak, çocuklarına karşı rahat ve sakin bir tutum izlemeleri gerektiğini belirtiyorlar.


  DSP Başkanı Sezer: 2 tane 11. cumhurbaşkanımız olacak

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, TBMM seçimlerinin yenilendiğini, yenilenen TBMM’nin de 11. cumhurbaşkanını seçtiğini hatırlatarak, ‘’Şimdi 2 tane 11. cumhurbaşkanımız olacak gibi bir garip çelişki ile karşı karşıyayız’’ dedi.


  10 DTP’liden 9’u tutuklandı

Teröristlere “şehit” diye hitap ettikleri için gözaltına alınan 10 DTP’liden 9’u hakkında tutuklama kararı verildi.


  Ege’de deprem

Ege Denizi’nde, sabah saatlerinde, hafif şiddette iki deprem kaydedildi.


  Babacan yurda döndü

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB Dışişleri Bakanları Gayri Resmî Toplantısına katılmak için gittiği Portekiz’deki temaslarını tamamlayarak Türkiye’ye döndü.


  Van’da hain tuzak son anda fark edildi

Van’ın Çatak ilçesi ile Siirt’in Pervari ilçesi arasında asfalt yola terör örgütü PKK tarafından döşenen 12 kilo A-4 plastik patlacıyı son anda fark edildi.


  Üniversiteye kayıtta son gün

Üniversitelerde, 3 Eylül’de başlayan kayıtlar bugün sona erecek.


  Gençler intihar kıskacında

ANKARA - İntiharı Önleme Derneği Başkanı ve Ankara Üniversitesi Psikiyatrik Kriz Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Işık Sayıl, Türkiye’de intihar davranışlarının ‘’yavaş ama giderek artan bir sorun’’ olarak dikkati çektiğini belirtti.


  Türkiye'nin ‘en’leri

Türkiye’nin en fazla yağış alan ili Rize, en az ilçeye sahip ili Bayburt, ‘debi’si en yüksek nehir Çoruh, en yüksek sıradağlarımız ise Kaçkar Dağları...


  Sokakta bulduğu el bombası yaraladı

Mersin’in Tarsus ilçesinde, sokakta bulduğu el bombasıyla oynadıktan sonra çöp konteynerine atan çocuk bombanın patlamasıyla yaralandı.


  Ayder Yaylası, turizmin yüz akı

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Ayder Yaylası’ndaki tesislerin yaz mevsimini yüzde 100 doluluk oranıyla geçirdiklerini, mevcut talebin yüzde 20-30’unu karşılayamadıklarını söyledi.


  Anadolu, kışa hazırlanıyor

Anadolu’daki birçok ev hanımı, aile bütçesine katkı sağlamak için kış aylarında tüketilecek yiyecekler hazırlamanın telâşını yaşıyor.


  Dev 'caretta caretta'lar kıyıya vurdu

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde nesilleri tükenmekte olan üç caretta caretta türü kaplumbağanın kıyıya vurduğu görüldü.


  Eğitim neferi Musa Amca

Eğitim neferliğine 21 yıl önce başlayan Bursalı hayırsever iş adamı Musa Coşkun, Türk eğitimine katkıda bulunmaya devam ediyor.


  Balıklar için sıcak alarmı

İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin, Suriye ve KKTC de dahil olmak üzere Akdeniz’de yaptığı araştırmada, küresel ısınmanın etkisiyle su sıcaklığının 32 dereceye kadar çıkması sonucu Kızıldeniz kökenli yeni türler belirlendi.


  Hindistan'dan virüs yağmuru

Yapılan bir bilimsel çalışmaya göre, hayatın her kademesinde kullanılarak işleri kolaylaştıran internetin, Hindistan’da virüslü e-postalar nedeniyle tehdit altında olduğu bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri