Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İngilizleri ABD engelledi

Irak’taki İngiliz kuvvetlerinin komutanlarından Tuğgeneral James Bashall, İngiliz askerlerinin Irak’tan çekilmesinin ABD’nin siyasi baskıları sonucu 5 ay geciktirildiğini söyledi. Çekilmenin aslında Nisan ayı için planlandığını belirten Tuğgeneral Bashall, nisanın çekilme için doğru zaman olduğunu, ancak politik sebeplerin bunu engellediğini bildirdi.

The Daily Telegraph gazetesine açıklamalarda bulunan Bashall, çekilmenin bir süre ertelendiğini, zira Amerikalıların İngilizlerden daha uzun kalmalarını istediğini belirtti ve ‘’Basra’da güvenliği sağlamak üzere yapılan Sinbad operasyonunun başlamasından altı ay sonra, yani nisan ayında gayet temiz bir devir teslimle bölgeden çıkabilirdik’’ dedi.

Birinci Mekanize Tugayın komutanı olan Bashall, daha uzun kalma kararının alınmasının ardında ‘’yükseklerde oynanan politik strateji oyunlarının’’ olduğunu savundu. Ancak Savunma Bakanlığı sözcüsü, Tuğgeneral Bashall’ın bu açıklamalarını dolaylı olarak yalanladı ve çekilmenin şartlar oluştuğunda gerçekleştirildiğini belirtti. Sözcü, çekilmenin yapılabilmesi için Irak güvenlik güçlerinin eğitimlerini tümüyle tamamlamalarının beklendiğini, Basra sarayının el değiştirmesinin ise şartlara bağlı bir el değiştirme olduğunu ve şartların da Irak hükümeti ve koalisyon ortaklarıyla birlikte gözden geçirildiğini söyledi. Basra sarayının bu ay el değiştirdiğini, zira şartların ancak oluştuğunu belirten sözcü, Irak güçlerinin ancak sarayı devralabilecek duruma geldiklerini ifade etti.

Basra sarayı 3 Eylülde Irak güçlerine devredilmiş ve 550 İngiliz askeri kentin dışındaki Basra havaalanında bulunan üslerine dönmüştü. İngiliz askerlerinin Basra sarayında görev yaptıkları son ayda 11 asker öldürülmüş 62’si yaralanmıştı.

/ LONDRA

11.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İngilizleri ABD engelledi

  İran-Irak sınırına askerî üs planı

  ABD subayları PKK ile düzenli görüşüyor

  İsrail’den, Abbas’a tarihî dâvet

  Navaz Şerif sınırdışı edildi

  Taliban, Karzai ile görüşmeyi kabul etti

  Almanların, Müslümanlardan yardım isteği

  ABD’den PKK’ya yardım iddiası


 Son Dakika Haberleri