Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD’den PKK’ya yardım iddiası

Pentagon’dan Irak-İran sınırına askeri üs planı ABD’li subayların, Kandil Dağı’nda terör örgütü PKK ile düzenli toplantıları gerçekleştiği öne sürüldü.

İngiliz The Daily Telegraph gazetesi muhabiri Damien McElroy, Kandil dağı mahreçli haberinde terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Murat Karayılan ile yaptığı görüşmeler ve izlenimlerine yer verdi. İran’ın, altyapı ve kuvvetlerine saldıran PKK’nın ABD tarafından gizli bir biçimde desteklediğini söylediğine dikkat çeken The Daily Telegraph muhabiri McElroy, Karayılan’ın, İran’ın, koalisyona saldırmaları için kendileriyle görüşmeler yaptığını ancak İran’ın bu talebini reddettikleri açıklamalarına da yer verdi.

McElroy’a göre Karayılan, “Biz, İranlılara ABD ve İngiltere’nin Kürt sorununu çözeceklerini ve bizlerin onların yanında olacağımızı söyledik” dedi.

Karayılan’ın “kışlası”nın yanında ışıkları ile donatılmış bir pist bulunduğuna da dikkat çeken McElroy, “ABD’li bir güvenlik müteahhidine ait dört çekerli araçları kolay bir biçimde görülüyor” dedi.

/ LONDRA

11.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İngilizleri ABD engelledi

  İran-Irak sınırına askerî üs planı

  ABD subayları PKK ile düzenli görüşüyor

  İsrail’den, Abbas’a tarihî dâvet

  Navaz Şerif sınırdışı edildi

  Taliban, Karzai ile görüşmeyi kabul etti

  Almanların, Müslümanlardan yardım isteği

  ABD’den PKK’ya yardım iddiası


 Son Dakika Haberleri