Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Karacaoğlan Şelâle Şiir Akşamları sona erdi

Mersin’in Tarsus ilçe belediyesi tarafından 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Karacaoğlan Şelâle Şiir Akşamları sona erdi. Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, şiir akşamlarının hem bölgede hem de yurt çapında Tarsus’un tanıtımına katkıda bulunduğunu belirtti.

Kocamaz, amaçlarının halk şiirini daha iyi anlamak ve geçmişten geleceğe aktarmak olduğunu söyledi. Osmangazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamilla Aliyeva ise Türk Cumhuriyetlerinin Türkiye ile iki devlet bir millet gibi olduğunu ifade ederek, ‘’Türk devletlerini bir araya getiren bu güzel etkinlikte emeği geçen herkesi tebrik ediyorum’’ dedi.

Şiir akşamlarına Mustafa Kırımoğlu Cemilov (Kırım), Ablaziz Veliyev (Kırım), Sevil Hıdırova (Azerbaycan), Adil Şirinov (Azerbaycan), Doç Dr. Tamilla Aliyeva (Azerbaycan), Prof. Dr. Ali Daşkın (İran), Rıza Esedi (iran), Dr. Nadirbek Alımbekov (Kırgızistan), Fikri Şişko (Kosova), Şaban Mahmudov (Bulgaristan), Altay Burağan (KKTC), Ahmet Hassan (Kerkük), Ali Muhammed (Kerkük) ve Salah Behlül (Kerkük), şiir ve şarkılarıyla konuk oldu.

11.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yolu İpek, mazisi 5 asır

  Şairler buluştu

  Türkiye, 2008’de fuar fuar gezecek

  Karacaoğlan Şelâle Şiir Akşamları sona erdi


 Son Dakika Haberleri