Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Türbanı serbest bıraksalar...

Üniversitede türbansız öğrenci kalmaz... 2 yıl içinde hiçbir üniversitede başı açık kız göremezsiniz!

Bu sözler, seçim sonucuyla ilgili en isabetli tahmini yapan Tarhan Erdem’e ait. Neşe Düzel’in röportajında, AKP’nin seçimlerden sonra oy oranını yüzde 54’lere çıkardığını ve bunun TSK bildirisiyle alakası olmadığı gibi önemli tespitleri, bilimsel verilerle anlatıyor.

‘Netameli konu’ dediği türbana gelince izlenimlerini aktarıyor: ‘Yakın zamana kadar türban takanların sayısının azaldığını düşünüyorum. Ama şimdi türbanın arttığı izlenimine sahibim.’

Oysa konuyu izlenimlere göre değil, bilimsel verilere göre konuşup tartışmanın zamanı çoktan geldi... Bu konuda ‘etrafıma bakıyorum da türbanlı sayısı artmış’ demekle bir yere varamayız. Hele Tarhan Erdem gibi bir uzmandan, bu konuda ayrıntılı bir araştırma yapmasını bekleriz.

Aslında Erdem, pek çok kişinin endişesini dile getiriyor: Türban üniversitede serbest bırakılırsa bu görüntünün yaygınlaşması, son günlerin popüler deyimiyle ‘mahalle baskısı’na dönüşmesi... Sayı artabilir evet, ama arkadaşları türban taktığı için tüm kız öğrencilerin ‘kapanmayı’ seçeceği fikri bana abartılı geliyor. (...)

Yoksa ‘Üniversitelerde kızların hepsi türbanlı olur’ endişesinin altında yatan asıl düşünce şu mu: ‘Mümin sebatı’yla çalışan türbanlı kızların pek çoğu ÖSS barajını geçecek. Ve başında örtü olmayan hemcinsleri elenecek...

Tarhan Erdem, santralistanbul’un açılışına gelseydi, belki bu kadar keskin bir yorum yapmazdı:

Mahallenin gençleri üniversitelilerle aynı pistte dans etti, inşaatta görev alan işçilerle yüksek mimarlar aynı bahçede gezindi, kocasıyla kol kola dolaşıp etrafını izleyen başörtülü hanımlar da vardı.

Akşam, 11.9.2007

Mehveş EVİN

12.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Anıtkabir farizası

  Al sana tank!

  Sol 12 Eylül’e gerçekten karşı mı?

  Türbanı serbest bıraksalar...

  “Baytaşiler tarikatı şeyhi”ne ödül


 Son Dakika Haberleri