Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Darbe insanlık suçudur, zamanaşımına girmez

Hukukçu Ergin Cinmen, 12 Eyül darbecilerini koruyan Anayasa’daki geçici 15. maddenin kalkmasıyla yeni bir hukukî tartışmanın başlayacağını öngörüyor: Darbeciler yargılanabilir mi, yargılanamaz mı?


EŞİTLİKÇİ ANAYASA

Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, 12 Eylül düzeninin, ancak eşitlikçi, demokratik bir anayasa ile aşılabileceğini belirte

Ankara’da bomba paniği

Ankara’da Sıhhiye Pazarı yanındaki çok katlı otoparktaki panelvan türü bir araçta patlayıcı madde bulunduğu şüphesi üzerine otopark çevresinde geniş g


  İlk teravih ilk sahur

İslâm aleminin kutsal ayı Ramazan bugün akşam kılınacak ilk teravih namazıyla başlayacak ve gece yarısından sonra sahura kalkılacak. Ramazan’da orucu en erken Iğdırlılar, en geç de Çanakkaleliler açacak.


  Sigaradan Ramazan’da kurtulun

Merkezi Konya’da bulunan Toplum Sağlığı Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Nazmi Zengin, Dünya Sağlık Örgütünün, son yıllarda inanç temelli organizasyonlarla halk sağlığının iyileştirilmesi projelerinin bütün dünyada giderek arttığını söyledi.


  Çiçek: Yeni anayasa taslağı henüz netleşmedi

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye’de demokrasinin kökleştiğini, Parlamento’nun günün ihtiyaçlarına cevap verebilecek yepyeni bir anayasa yapabileceğini kaydederek, ‘’AK Parti, bilim adamlarından gelen taslağı kendisi yönünden bir değerlendirme yapıyor, yaptı. ‘Bu taslak bizim taslağımız’ diyebileceğimiz bir noktaya henüz gelmedik’’ dedi


  YSK, oy verme saatlerini belirledi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören anayasa değişikliği paketinin 21 Ekim 2007 Pazar günü gerçekleştirilecek halk oyuna sunulmasında oy verme saatlerini belirledi.


  Gümrüklerde referandum başladı

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören Anayasa değişikliği paketinin halk oyuna sunulmasıyla ilgili, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıyla dün sabah itibariyle Kapıkule ve İpsala sınır kapılarında da oy verme işlemine başlandı.


  Erdoğan’ın hakaret dâvâsı reddedildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a ‘’sayın’’ dediği haberleri üzerine yaptığı yazılı açıklamada, ‘’kişilik haklarına saldırıda bulunduğu’’ iddiasıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli aleyhine açtığı 20 bin YTL’lik dâvâ reddedildi.


  ‘Kıbrıs’ta iki ayrı halk, iki ayrı devlet var’

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’un, uzun zamandır, Kıbrıs sorununun çözümünü oyalama ve zamana havale etme politikası belirlediğini ve bu politikayı ileri götürmeye devam ettiğini söyledi.


  Meclis’te odasız vekil kalmadı

TBMM’de daha önceki kurada oda çıkmayan 19 milletvekili, çekilen ikinci kura sonucu odalarına kavuştu.


  RTÜK Başkanı Akman: Bu dersler, çocuklarımızı koruyacak

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, ilköğretim 6, 7, ve 8. sınıflarında seçmeli olarak okutulacak ‘’medya okuryazarlığı’’ dersinde TV, radyo, gazete ve internetin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini asgariye indirebilecek, olumlu etkilerini de daha da artırabilecek bir bilincin kazandırılmasının hedeflendiğini bildirdi.


  Bağcılar Ramazan’a hazır

Bağcılar Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği “Ramazan Çadırı İrfan Sofrası” faaliyetleri bu yıl da dopdolu.


  Çocuklar sahipsiz kalmayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın AB ve Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) desteğiyle 7 ilde yürüttüğü ve Kasım ayında tamamlanması öngörülen ‘’Çocuk İşçiliğinin En Kötü Biçimlerinin Ortadan Kaldırılması Projesi’’, bu tarihten sonra da valiliklerce sürdürülecek.


  Namaza kılmak her Müslümanın en tabiî hakkı

Namaz Gönüllüleri Platformu’ndan yapılan açıklamada, namaz kılmanın her Müslümanın en tabiî hakkı olduğu belirtilerek “Namaz belli vakitlerde farz kılınmıştır. Keyfimize göre onu erteleyemeyiz, kazaya bırakamayız. Namaz bir hayat tarzıdır. Buna saygı gösterilmelidir” denildi.


  Jandarma karakoluna taciz ateşi

Tunceli’de jandarma karakoluna teröristler tarafından taciz ateşi açıldı.


  Nanoteknoloji ile deterjansız hijyen

ODTÜ’lü araştırmacıların nanoteknoloji çalışması, mikrop tutmayan yüzeylerin ucuza üretilmesinin yolunu açtı.


  Okulu müdür ve müdür yardımcısı boyadı

Iğdır’da bir ilköğretim okulunun badanasını okul müdürü ve müdür yardımcısı 10 günde yaptı.


  İstanbul’da trafik kazaları: 2 ölü, 3 yaralı

Üsküdar ve Bakırköy’de meydana gelen trafik kazalarında 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.


  Arazözlere bilgisayardan takip

Marmaris Orman İşletme Müdürü Enver Demirci, yangına müdahale eden arazöz ve iş makinelerini, üzerlerine takılı çipler sayesinde uydu aracılığıyla bilgisayardan izlediklerini bildirdi.


  Halk, adalet talep etmiyor

Yargı Çalışanları Derneği, “Yargının Sorunları” başlıklı panelde yargı çalışanlarını bir araya getirerek farklı bir yeni adlî yıl açılışı gerçekleştirdi.


  Damacana pompasında bakteri tehdidi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü mikrobiyoloji uzmanları tarafından yapılan bilimsel araştırma, temiz ve zararsız gibi görülen damacana pompalarının insan sağlığını nasıl tehdit ettiğini gözler önüne serdi.


  Uyku ruh sağlığının aynası

Uykunun, kişinin fizyolojik olduğu kadar psikolojik durumunu da yansıttığı, bu sebeple uykunun verdiği sinyallerin iyi değerlendirilmesi gerektiği bildirildi.


  Mevsim geçişlerinde kalbinize dikkat edin

Mevsim geçişlerinin çeşitli rahatsızlıklara sebep olabileceğini belirten uzmanlar, kalp krizi riskine karşı kalp hastalarını dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.


  Osmanlı’dan günümüze Ramazan’ın ‘güllü aş’ı: Güllaç

Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş ve yükselme dönemlerinden bu yana geleneksel Türk mutfağı içinde yer alan güllaç, o dönemlerde kömür ocaklarında saç tavalara dökülürdü. Demetler haline getirilen güllaç yaprakları, kamıştan yapılmış sırt küfelerinde Osmanlı saray mutfağına ve paşa konaklarına taşınır, ahçılar tarafından değişik biçimlerde hazırlanarak konuklara sunulurdu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri