Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

40 ülkeye dâvetiye

Özel günlerin habercisi dâvetiyeleri ‘’Hatıralar Koleksiyonu’’ adı altında tescilleyen bir firma, yurt dışındaki temsilcilikleri aracılığıyla yılda ortalama 300 bin dâvetiye ihraç ediyor.

Özel tasarımları ve plaketleri andıran kutular içinde sunulan el yapımı dâvetiyelerin tanesinin fiyatı 10,5 YTL’ye kadar çıkıyor. Bu dâvetiyeyi alanlar evinin bir köşesine aksesuar olarak kullandıkları gibi özel günün anısını da yaşatma fırsatı buluyorlar.

Koza Davetiye Mağaza İşletmeleri ve İhracat A.Ş. Dış Ticaret Müdürü Atılay Canseven, yaptığı açıklamada, dâvetiyenin, mutlu günleri dostlarla paylaşma arzusunun göstergesi olduğunu, bu nedenle alınıp okunduktan sonra bir köşeye atılmak yerine anı olarak saklanması gerektiğini ifade etti.

Yarım asra yakın süredir bu sektörde faaliyet gösterdiklerini ifade eden Canseven, işlerini ciddiye aldıklarını, özel tasarımlarıyla oluşturdukları dâvetiyeleri ‘’Hatıralar Koleksiyonu’’ adı altında kendi firmaları adına tescil ettiklerini bildirdi.

Canseven, dâvetiyede Türk markasını oluşturduklarını, bu sayede 40 ülkeye yurt dışındaki temsilcilikleri aracılığıyla ihracat yaparak, ülke ekonomisine katkı sağladıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Yurt dışında (Memories For The Future) olarak bilinen bu dâvetiyelerde en büyük müşterilerimizi Yunanistan, Almanya, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Suudi Arabistan, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan ve Romanya oluşturuyor.

Bu dâvetiyeler sadece düğün, nişan ve sünnet gibi törenler için değil özel ya da resmî dâvetler ile açılışlar için de tercih ediliyor. Bu nedenle bu koleksiyonun tasarım yelpazesini buna göre geniş tutuyoruz. Her özel gün için ayrı ayrı koleksiyon oluşturduk. Son derece titiz ve özenli bir üretim sürecinden geçen dâvetiyeler yurt içinde olduğu gibi yurt dışından da büyük ilgi görüyor. Ülkelerin coğrafi ve kültürel özellikleri dikkate alınınca tasarım tercihlerinde farklılıklar olduğu gibi ortak zevklere hitap eden tasarımlar da yapıyoruz.’’

/ ADANA

12.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gençlerin gözüyle Ramazan

  Ödemiş’te fuar coşkusu

  150 tarihî eser onarıldı

  Vuslat İslam fobisini masaya yatırıyor

  40 ülkeye dâvetiye

  Osmaniye’de tarih sempozyumu


 Son Dakika Haberleri