Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Türkiye için oynayın

Millilerimiz, (C) Grubundaki 8. maçında bugün İstanbul'da Macaristan ile karşılaşacak. İnönü Stadında saat 20.30'da başlayacak mücadeleyi İskoç hakem Stuart Dougal yönetecek. Karşılaşma ATV'den naklen yayınlanacak.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde mücadele eden Türkiye, (C) Grubu'ndaki 8. maçında bugün İstanbul'da Macaristan ile karşılaşacak. BJK İnönü Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak ve ATV'den naklen yayınlanacak maçı İskoç hakem Stuart Dougal yönetecek. Dougal'ın yardımcılıklarını Alan Cunningham ve Stuart Macaulay yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Iain Brines.

Elemelerde yaptığı son 3 maçta toplam 7 puan yitirerek, finallere gitme yolunda yara alan (A) Milli Futbol Takımı, Macaristan maçını kazanarak, moral bulmak istiyor. Türk Milli Takımı ayrıca, FIFA'nın verdiği 3 maçlık tarafsız sahada seyircisiz oynama cezasının bitiminin ardından, tam 665 gün sonra Türkiye sınırları içinde, seyircisi önünde resmi bir maça çıkacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Millilerde sarı kart cezası nedeniyle Malta maçında oynayamayan Mehmet Aurelio bugünkü maçta takımındaki yerini alabilecek. Hamit Altıntop'un ise sakatlığı bulunuyor. Bu arada, maç biletlerinin satışı Biletix gişelerinde numaralı tribün 70, kapalı tribün 40, açık tribünler 20 YTL'den sürüyor.

C GRUBU PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y P

1-Yunanistan 7 6 0 1 12 5 18

2-Norveç 8 5 1 2 18 6 16

3-Türkiye 7 4 2 1 18 8 14

4-Bosna-Hersek 8 4 1 3 14 15 13

5-Macaristan 8 3 0 5 8 14 9

6-Malta 8 1 2 5 7 17 5

7-Moldova 8 0 2 6 4 16 2

12.09.2007


 

Resmî maçlarda Macarları yendik

Türkiye ile Macaristan (A) milli futbol takımları arasında bugün İstanbul'da yapılacak 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçında taraflar 10. kez karşı karşıya gelecek.

Türkiye ile Macaristan arasında 6'sı özel, 3'ü resmi olmak üzere geride kalan 9 maçta Macarların galibiyet sayısında üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 9 maçtan 3'ünü Türkiye kazanırken, Macarlar bu süre içinde 5 kez sahadan galip ayrıldı, 1 maç ise berabere bitti. Türkiye'nin toplam 10 golüne Macarlar 21 golle cevap verdi.

RESMİ MAÇLARDA YENİLGİ YOK

İki ülke (A) milli futbol takımları arasında şimdiye dek 3 resmi maç yapılırken, Türkiye, rakibine mağlup olmadı. 1996 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda Budapeşte'de yapılan maç 2-2 biterken, İstanbul'da yapılan rövanş maçını Türkiye 2-0 kazandı. 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda ise Türkiye, deplasmanda yaptığı maçı 1-0 kazanmıştı.

12.09.2007


 

665 gün sonra evimizdeyiz

A Milli Futbol Takımı'nın bugünkü Macaristan maçıyla birlikte iç saha ve taraftar özlemi bitiyor. Milliler, 16 Kasım 2005 tarihindeki olaylı İsviçre maçından tam 665 gün sonra, Türkiye sınırları içinde resmi bir maça çıkacak.

İsviçre Milli Takımı ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan 2006 Dünya Kupası Eleme Grubu baraj rövanş maçını 4-2 kazanmasına rağmen, ilk maçı 2-0 yitirdiği için finallere gidemeyen Türkiye, maç sonrası yaşanan saha olayları nedeniyle FIFA tarafından önce 6 resmi maç tarafsız sahada seyircisiz oynamakla cezalandırılmış, bu ceza daha sonra Türkiye'nin itirazı üzerine 3 maça düşürülmüştü.

2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde iç sahada oynaması gereken ilk 3 maçı Almanya'nın Frankfurt kentinde yapan Türkiye, yarınki Macaristan maçıyla birlikte Türkiye sınırları içinde, seyircisi önünde oynamaya başlayacak. Öte yandan, 1 Mart 2006'da Çek Cumhuriyeti ile İzmir'de özel maç yapan Türkiye, tam 19 karşılaşma sonra Türkiye sınırları içinde sahaya çıkacak.

12.09.2007


 

Terim: Grubun en iyisi biziz

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası finallerine gideceklerine olan inancının çok büyük olduğunu söyledi.

''Macaristan maçı sonrasında bir puan kaybı olursa ne yaparsınız'' sorusu üzerine Fatih Terim, ''Uzun vadeli işler yapıp, uzun vadeli düşünüyoruz. Gereği neyse düşünülür, taşınılır, ama bunun kararını ben ve federasyon verir'' diye konuştu. Terim, grubun en avantajlı takımlardan birisi olduklarını ifade ederek, ''Grubumuzun en iyi futbolunu oynayan takım da biziz. Diyar diyar dolaştık, gollerimizi attık. Gollerimizi atmışız. Çok merak ediyorum, acaba kurtuluş günümüzde Yunanistan'a 41 yenilseydik ne olurdu? Biz onları kurtuluş gününde yendik'' dedi. ''Ben prestijimi ve yerimi savaşarak, vuruşarak, emek vererek elde ettim'' diyen Terim, ''Tarih açık, net ortada. Eleştiri olmalı, ama bu futbola ve bize bir şey katmalı. Mesnetsiz, akıl almayacak eleştirilerin değeri yok. Ben bundan sonra ders almam, ders veririm'' ifadesini kullandı.

12.09.2007


 

Appiah: Teklif geldi, gitmedim

Fenerbahçe'nin Ganalı futbolcusu Stephen Appiah, Avrupa'daki kulüplerden transfer teklifleri aldığını belirterek, ''Kendi değerlendirmemi yaptıktan sonra Fenerbahçe'de kalmaya karar verdim'' dedi.

Appiah, hiçbir zaman Fenerbahçe'den gideceği yönünde basına demeç vermediğini kaydederek, ''Transfer süreci içinde Avrupa'dan teklifler geldi. Fakat kendi değerlendirmemi yaptıktan sonra Fenerbahçe'de kalmaya karar verdim. Bu kararı aldıktan sonra bu dosya benim için kapandı ama ne yazık ki medyada spekülasyonlar devam etti'' diye konuştu. Appiah, İstanbul'da yaşamaktan mutlu olduğunu, Türk yemeklerinden kebabı çok sevdiğini ve İbrahim Tatlıses ile Kenan Doğulu hayranı olduğunu kaydetti.

12.09.2007


 

Ricardinho: Vergi borcum yok

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Ricardinho, geçmişteki vergi borcu nedeniyle hakkında dava açılacağı yönündeki haberlere tepki gösterdi.

Ricardinho, Corinthians'ta oynarken transfer taksitinin 1.1 milyon dolarını kayıt dışı aldığı, bu nedenle başının belada olduğu, hatta hapis yolu gözüktüğü şeklinde medyada yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı. Ricardinho, haberleri şaşkınlık ve üzüntüyle karşıladığını belirterek, "Brezilya'da tek kuruş vergi borcum olmadığı için hakkımda hiçbir dava açılmadı. Vergi borcum olmadığını da ispatladım" dedi.

12.09.2007


 

Potada Fransa sınavına çıkıyoruz

İspanya'da süren 35. Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ikinci tur (F) Grubu'nda bugün Fransa ile karşılaşacak Milliler şampiyonda oynadığı 5 maçta sadece 1 galibiyet alabildi.

Öte yandan Milli Takım'ın Fransa'yakarşı şansı tutmuyor. (A) milliler, tarihinde bugüne dek Fransa ile yaptığı 39 maçta 28 yenilgi, 11 galibiyet aldı.

12.09.2007


 

G.Birliği orucu serbest bıraktı

Gençlerbirliği'nde futbolcular oruç tutup tutmama konusunda serbest bırakıldı.

Teknik direktör Fuat Çapa, konuyla ilgili futbolcularla bir toplantı yaptıklarını ve kendilerini oruç tutup tutmama konusunda serbest bıraktıklarını açıkladı. Futbolcular da kendi aralarında oruç tutmama konusunda görüş birliğine vardıkları öğrenildi.

12.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri