Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

‘Ramazan zammı’na tepki

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Özer, Ramazan ayı öncesi fiyat artışlarına dikkati çekmek için, fiyatı artan bazı ürünleri masanın üzerine koyarak basın toplantısı düzenledi.

Özer, başkanlığını yaptığı Tüketiciler Birliği Konya Şubesi’nde düzenlediği basın toplantısında, son 5 yıldır her Ramazan öncesi piyasayı gözlemlediklerini, bu yıl da özellikle gıda ürünlerinde Ramazan öncesi fiyat artışları tespit ettiklerini belirtti.

Bu artışın, hiçbir ekonomik veri ile kıyaslanamayacak ve açıklanamayacak oranda gerçekleştiğini savunan Özer, ‘’Bakliyatta yüzde 20-30, süt ürünlerinde yüzde 25-35, yağ ürünlerinde yüzde 40-50, yumurtada yüzde 100 oranında zam yapılmıştır. Yaklaşık 15 gün önce uyarmıştık, şimdi de fırsatçılık yapıp tüketiciyi kazıklamaya kalkan firmaları kamuoyuna açıklıyoruz’’ dedi. Ramazan ayı öncesi zam yaptığını tespit ettikleri 36 firmanın veya ürününün ismini açıklayan Özer, zam gören ürünlerin saydıklarıyla sınırlı olmadığını, bu ürünlerin sektörlerdeki fiyat artışları hakkında fikir vermesi için seçildiğini ifade etti.

Özer, tüketicilerden, fiyatı Ramazan öncesi artan ürünleri boykot ederek satın almamalarını istedi.

Basın toplantısı boyunca açıklama yapılan masanın üzerinde, fiyatı aşırı arttığı belirtilen ürünler, üzerlerinde fiyat değişim oranlarının yazılı olduğu etiketleriyle birlikte sergilendi.

/ KONYA

13.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enerji sektörü iştah kabartıyor

  Derince Limanı özelleşti

  Ülker, çocuk bezi sektöründe

  TOFAŞ, kapasite arttıracak

  ‘Ramazan zammı’na tepki

  Koçer, TOBB Başkan Yardımcısı oldu

  Otellerin gözü zengin müşterilerde


 Son Dakika Haberleri