Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Yeni Bakandan spora destek

Devlet Bakanı Murat Başeskioğlu, sporun bütün branşlarına hak ettiği değeri ve kıymeti vermenin gayreti içinde olacaklarını ifade ederek, ''Sadece bir branşa takılıp, diğerlerini ihmal etme gibi bir lüksümüzün olmadığı inancındayım'' dedi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde spor medyasının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, Türk sporunun çeşitli konularında nasıl bir yaklaşım içerisinde olacaklarını anlatan Başesgioğlu, ''Çok geniş bir alan içerisindeyiz. Sporun bütün branşlarına hak ettiği değeri ve kıymeti vermenin gayreti içinde olacağım. Sadece bir branşa takılıp diğerlerini ihmal etme lüksümüz olmadığı inancındayım. Yetişebildiğimiz her yerde tüm branşlara yardımcı olup, onların önündeki engelleri kaldırmanın gayreti içinde olacağım'' diye konuştu.

Başeskioğlu, hiçbir konuda ön yargısının bulunmadığını, basının kendisine yaklaşımda rahatlık içinde olabileceğini söyledi. Murat Başeskioğlu, ''Geride hayırla anılacak, hoş seda bırakacak bir şeyler yapabilirsek bundan büyük mutluluk duyarım. İnşallah sizin destekleriniz ve tecrübelerinizle bu alanda da geleceğe önemli projeler bırakabilme şansımızın olduğunu görüyorum. Onun için şimdiden desteklerinize ve katkılarınıza teşekkür ediyorum. İnşallah bu toplantı Türk sporu açısından önemli bir kilometre taşı olacaktır'' şeklinde konuştu.

Başesgioğlu, 2008 Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek için eleme grubu maçları yapan (A) Milli Futbol Takımı için sabırlı olup, daha toleranslı davranılması gerektiğini ifade etti. Milli takımın gidişatını nasıl bulduğu sorulan Başeskioğlu, ''Şampiyonaya katılabileceğimiz, kapasitemizin bunu bize getireceği kanaatindeyim. Türkiye bunu hak eden bir ülke. Bazen futbolda şanssızlıklar yaşanıyor. En formda takımlar bile zaman zaman takılıyor. Takımın hırsıyla, azmiyle bu işi koparacağı konusunda umut vermesi önemli. Tartışma süreci ayrı bir konu.''

Yabancı futbolcularla ilgili bir soruyu da cevaplayan Bakan Başeskioğlu, takımlarda daha çok Türk oyuncunun yer alarak, uluslararası müsabakalara katılmasının önemli olduğunu belirterek, ''Yabancı oyuncu konusu dünya futbolunun üzerinde çok tartıştığı bir konu. Günlük veya kısa vadeli başarılar adına kulüplerimiz böyle bir zorlama ile karşı karşıya. Ama temel düşüncem; olabilir, çok kaliteli yabancılar gelsin, bundan istifade edilsin. Bu sayının fazla olmasının sorgulanması gerektiği kanaatindeyim'' şeklinde konuştu.

13.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TRABZON'UN BAŞI DERTTE

  Yeni Bakandan spora destek

  Aykut Kocaman 3 puana hasret

  Marsilya Beşiktaş'a 2.600 bilet ayırdı

  Fenerium'da yüzde 25 indirim

  Sakaryalı futbolcular bağış yaptı

  Metin Oktay için özel koleksiyon hazırlandı

  Suluova şenliğinde Kırkpınar coşkusu


 Son Dakika Haberleri