Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Kendimize geldik

Avrupa Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu'ndaki 8. maçında, İstanbul'da Macaristan'ı 3-0 yenen Türkiye, puanını 17'ye çıkararak 3. sırada yer aldı. A Milli Takımı, Ekim ayında oynayacağı Moldova ve Yunanistan maçlarını kazandığı taktirde yeniden liderlik koltuğuna oturacak.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Macaristan'ı 3-0 yenerek önemli bir galibiyet elde ettiklerini belirterek, ''Malta maçından sonra krizi sona erdirmek için bu 3 puan lazımdı'' dedi. Terim, ''Açıkçası bir krizi sona erdirmek için bu 3 puan lazımdı. Tabelada önemli yer almak, kötü giden birşeye 'Dur' demek için moral olması, güven kazanmak için ve yitirdiğimiz avantajları tekrar eski konumuna getirmek için önemliydi 3 puan'' diye konuştu. İlk yarıda kontrollü oynadıklarını kaydeden Terim, şöyle devam etti:

ASLAN GİBİ OYNADIK

''İlk yarıda 2-3 net pozisyonumuz var. Takım halinde defansı iyi yaptık ve rakibe şans vermedik. Bunun çok önemli bir sebebi var. Kolay değil bu gerilimden ve stresten çıkmak. Bir kriz vardı, o kriz doğru yönetildi. Çocuklarımız da aslan gibi oynadı. Rakip 10 kişi kalmış önemli değil. Türkiye 3 puanı haketmiştir. Malta'da hakem faciasından geldik. Televizyondan izleyenler, Gera'nın pozisyonunun penaltı olmadığını söyledi. O da çok önemli değil. 11 kişi olsalardı da farketmezdi..'' Terim, yenildikleri bir maçtan sonra, ekim ayında lider olacaklarını söylediğini hatırlatarak, ''Aklımda Malta beraberliği yoktu. Buna rağmen şu anda ikinciyiz. Yunanistan 19, biz 17 puandayız. Moldova ile oynadıktan sonra 2 maçı dışarda oynuyoruz. Türk Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'na gidecektir'' dedi.

KEÇECİ: FİNAL OYNACAĞIZ

Futbol Federasyonu Başkanvekili Affan Keçeci, umutlarını hiçbir zaman yitirmediklerini söyledi. Keçeci, milli takımla ilgili eleştiriler için ''Onlar inançlarını kaybeden kişiler. Biz, inancımızı hiçbir zaman kaybetmedik'' derken, ''Bu takım çok iyi bir takım ve inanarak söylüyorum ki final oynayacaktır'' dedi. Maç içinde Emre Belözoğlu'nun basın tribününe doğru yaptığı çirkin el-kol hareketinin sorulması üzerine Keçeci, ''Ben birşey görmedim'' demekle yetindi.

14.09.2007


 

TSYD Emre'yi kınadı

TSYD, milli takımın attığı ilk golden sonra basın tribününün bulunduğu yöne doğru el kol hareketleri yapan milli futbolcu Emre Belözoğlu'nu, yayınladığı sert bir bildiriyle kınadı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Macaristan ile yapılan karşılaşmada milli takımın attığı ilk golden sonra basın tribününün bulunduğu yöne doğru el kol hareketleri yapan milli futbolcu Emre Belözoğlu'nu, yayınladığı sert bir bildiriyle kınadı. TSYD Yönetim Kurulu imzasıyla yayınlanan açıklamada, Emre Belözoğlu'nun yaptığı hareketlerin ahlak, terbiye, centilmenlik, özetle hiçbir fair-play anlayışına sığmadığı savunularak, şöyle denildi:

''Ulusal takımımızın çarşamba gecesi Macaristan'ı yenerek, Türkiye ve tüm dünyadaki vatandaşlarımızı tarifi imkansız bir sevince boğması büyük bir taktir ve memnuniyetle karşılanmıştır. Ulusça daha birinci golün sevincini yaşarken, ulusal takımımızın kaptanı Emre Belözoğlu'nun basın ribününe dönerek el ve kol hareketleri yapması, sözüm ona kendisini eleştirenlere tepki göstermesi, bir sporcunun ahlak, terbiye, centilmenlik, özetle hiçbir fair-play anlayışına sığmamıştır. Bu çirkin tepki ve davranış biçimi basın tribününün bitişiğinde bulunan Şeref Tribünü'ndeki Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri ile yerli ve yabancı seçkin protokolün gözü önünde cereyan etmiştir.

Kimse böyle terbiye dışı bir davranışı görmezlikten gelemez ve cezasız bırakamaz. Türkiye Spor Yazarları Derneği yöneticilerinin ve tüm spor medyasının Sayın Murat Başesgioğlu ile bir araya gelip, bir tanışma toplantısı yapmasının ardından bir kaç saat geçmeden meslektaşlarımızın böylesi çirkin bir olaya muhatap olmaları kabul edilemez, affedilemez.'' Spor Bakanı da Emre'ye kızdı Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde Türkiye ile aynı grupta oynanan NorveçYunanistan maçının berabere bitmesinin milli takım için avantaj olduğunu söyledi. Başesgioğlu, Macaristan maçında ikinci yarıda oyuna giren ve gollerin ardından yaptığı el hareketleriyle gündeme gelen kaptan Emre Belözoğlu ile ilgili bir soru üzerine, ''Onunla ilgili kararı teknik heyet verecektir'' diye konuştu. Başesgioğlu, teknik direktör Fatih Terim'in maaşına zam yapıldığı yönündeki bir soruya ise ''Zam yapılıp yapılmadığı hakkında bir bilgim yok'' cevabını verdi.

14.09.2007


 

Macarlar hakemi suçladı

Macaristan basını, TürkiyeMacaristan maçının 3-0 kaybedilmesinin baş sorumlusu olarak karşılaşmanın İskoç hakemini gösterdi.

Ülkenin en büyük günlük spor gazetesi olan Nemzetisport dünkü manşetinde hakem için, ''Çaldı: 30'' yazdı. Gazete, Macar takımının otobanda son sürat giden arabanın aniden lastiğinin patlaması gibi bir olayla karşılaştığını ve haksız bir yenilgi aldığını savundu. İskoç hakemin Macaristan milli takımının sadece bu maç için önünü kapadığını belirten gazete, ancak bundan sonrasının çok daha iyi olacağı yorumunu yaptı. Macaristan'da çıkan diğer yayın organları da Nemzetisport Gazetesi gibi maçın hakemini suçladı. Basın, ''ilk 60 dakikaya kadar mükemmel oynayan Macar takımını sahneye çıkan kötü ruhlu hakemin yanlış kararı yaktı'' yorumunda bulundu.

14.09.2007


 

Hepsi bize çalıştı

Çarşamba akşamı herşey bizim istediğimiz gibi oldu. Yunanistan ve Norveç 2-2 berabere kalıp, 2'şer puan kaybetti. Biz ise Macaristan'ı 3-0'la geçerek hem moral depoladık, hem iddiamızı sürdürdük. Böylece grup lideri 19 puanlı Yunanistan ile aradaki puan farkı da 2'ye inmiş oldu. Şimdi Ekim ayında oynayacağımız Moldova ve Yunanistan maçlarını kazandığımız taktirde puanımız 23'e çıkacak ve liderlik koltuğuna Türk Milli Takımı oturacak. Böylece, teknik direktör Fatih Terim'in "Ekim ayında yeniden lideriz" iddiası gerçekleşmiş olacak.

DERS ALDIĞINI GÖSTERDİ

Fatih Terim, Macaristan maçı öncesinde "Ders almam, ders veririm" şeklinde basına yüklendi ama sahaya çıkardığı ilk 11'de değişik isimlere yer vererek eleştirilerden ders aldığını gösterdi. Terim'in, tribüne gönderdiği Hakan Şükür'ün yerine forvette oynattığı Gökhan Ünal attığı golle galibiyet kapısını açtı. Mehmet Aurelio milli forma altında ilk golünü atarken, orta sahayı çok iyi yönetti. Savunmada Servet Çetin yine aksadı. İbrahim Toroman'ın yerine kaydırılan Emre Aşık fazla sırıtmadı ama henüz Süper Ligde maç oynamadığı için ilk 11'de sahaya sürmek büyük bir riskti.

HALİL DAHA ÇOK OYNAMALI

Altıntop kardeşlerden Hamit yine sahanın yıldızıydı. Sağbek oynamasına karşılık ofansif yönü ağır bastığı için sık sık kanatlardan bindirmeler yaptı ve rakibe nefes aldırmadı. Halil Altıntop ise sonradan oyuna girmesine karşın forvete hareketlilik getirdi. Çizgiden attığı gole ancak şapka çıkarılır. Fatih Terim, Halil'e her zaman fırsat tanımıyor ve bu yüzden genç futbolcuyu küstürüyor.

EMRE'NİN ÇİRKİN HAREKETİ

Macaristan galibiyetine gölge düşüren isim Emre Belözoğlu oldu. Attığımız her golden sonra basın tribününün önüne gelerek çirkin el-kol hareketleri yaptı. Demek ki, Malta maçındaki kötü performansını eleştiren spor yazarlarına karşı öfkesi hâlâ dinmemiş. Terim'in Emre'yi uyarmakla yetineceğini düşüyorum. Ama Futbol Federasyonu kötü örnek olacak bu çirkinliğe seyirci kalmayacağını vereceği cezayla göstermeli.

Erol DOYURAN

14.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri