Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Diyarbakır Gül’ü bekliyor

Diyarbakır’daki işadamları, bölgeyi kapsayan gezisi kapsamında bugün Diyarbakır’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den, bölgeler arası gelişmişlik farkının giderilmesi için yeni politikalar üretilmesini talep edecek.


İstikrarlı bir demokrasi

Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonuna sunulan Türkiye karar taslağında serbest ve âdil bir ortamda yapılan genel seçimlerin TBMM’de daha fazla

AB: 301'in değiştirilmesi yeni anayasaya bağlanmasın

AB Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü Türkiye Masası Başkan Yardımcısı Jean-Christophe Filori, Türk Ceza Yasası’nın 301. maddesinin değiştirilmesinin


  İktisatçılar, katılımcı anayasa istiyor

Başkent İktisatçılar Derneği Genel Başkanı Feridun Öncel, hazırlanmakta olan anayasa taslağıyla ilgili beklentilerinin, ‘’katılıma önem veren, şeffaf ve topyekûn desteklenebilecek bir çalışmanın, bir an evvel hayata geçirilmesi’’ olduğunu bildirdi.


  Yargıtay, ‘Azınlık Raporu’na hapis cezası istedi

Yargıtay 8. Ceza Dairesi, ‘’Azınlıklar ve Kültürel Haklar Raporu’’ ile ilgili davada, eski İnsan Hakları Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ile alt komisyon başkanı Prof. Dr. Baskın Oran’ın ‘’halkı kin ve düşmanlığa tahrik’’ suçundan beraatlerine ilişkin kararı esastan bozdu.


  Askerî araç devrildi: 1 şehit, 5 yaralı

Ağrı’da askeri aracın devrilmesi sonucu 1 uzman çavuş şehit oldu, 1 onbaşı ile 4 er yaralandı.


  Erdoğan ABD'ye gidecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na katılmak üzere gelecek hafta ABD’ye gidecek.


  Amasya'da kaza: 5 ölü, 1 yaralı

Amasya’da meydana gelen trafik kazasında 5 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.


  Muş’taki okullar kolonsuz çıktı

Muş’ta depreme karşı güçlendirme çalışması yapılmak istenen ve yüzlerce öğrencinin yıllardan beri eğitim-öğretim gördüğü bazı ilköğretim okulu binalarında, kat ile temel kolonlarının bulunmadığı ortaya çıktı.


  15 bin Ankaralıya iftar verilecek

Ankara’nın çeşitli merkezlerinde 30 ayrı yerde açılacak yemek çadırlarında her akşam ortalama15 bin Ankaralı, iftar saatinde en az 3 çeşit yemek yeme imkânı bulacak.


  İlk sahuru yerin altında yaptılar

Maden işçileri, ilk sahuru yerin yüzlerce metre altında geçirdi. Zonguldak’ın Gelik beldesinde, De-Ka Madencilik’e ait kömür ocağında ilk sahurlarını yerin metrelerce altında yapan gece vardiyası işçileri, ailelerinden uzakta olmanın burukluğunu hissetti.


  Okullarda israfa fotoselli çözüm

Bolu’daki okullara takılan fotoselli musluk ve lambalarla büyük tasarruf sağlayacak. Küresel ısınmaya bağlı olarak yaşanan su sıkıntısı kurum ve kişileri farklı arayışlara itti. Bolu’da su tasarrufu konusunda İl Millî Eğitim Müdürlüğü önemli bir adım atarak çalışmalara öncülük etti.


  Kiliseden pankartlı Ramazan kutlaması

Antakya Hıristiyan Ortodoks Kilisesi Cemaati, Müslümanlar'ın mübarek Ramazan ayını pankartla kutladı. Hıristiyan Ortodoks Kilisesi, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla Saray Caddesi'ne, "Onbir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileriz" yazılı bir pankart astı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri